• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rusija upozorila: "Neće biti produžen sporazum o žitu ako se ne ispune zahtevi Moskve"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rok je dat do 18. maja

  • 0
Žito, Rusija, Ukrajina Foto: Adam Radosavljevic / Alamy / Alamy / Profimedia

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Veršinin izjavio je danas da sporazum o žitu neće biti produžen ukoliko Moskva ne dobije garancije da će njeni zahtevi biti ispunjeni do 18. maja.

On je istakao da su i dalje nerešena pitanja izvoza amonijaka i platnog sistema SWIFT iz kojeg je Rusija izbačena, prenosi Rojters.

Ministarstvo odbrane Turske saopštilo je danas da je ostvaren napredak tokom pregovora o crnomorskom sporazumu o žitu u kojima su učestvovali predstavnici Turske, Rusije, Ukrajine i Ujedinjenih nacija.

Kako se navodi, strane su se složile da nastave sa tehničkim sastancima o sporazumu, koji ističe 18. maja, prenosi Rojters.

- U okviru bilateralnih i multilateralnih sastanaka koji su održani u Istanbulu uz učešće Ukrajine, Ruske Federacije i Ujedinjenih nacija, dogovoreno je da se nastavi rad na ekspertskom nivou koji će biti organizovan u Turskoj - dodaje tursko ministarstvo odbrane.

Navodi se da će sastanci biti organizovani u četvorosmernom formatu kako bi se obezbedio efikasan nastavak sprovođenja sporazuma o žitu, prenosi TASS.

(Telegraf Biznis)

Video: Devet izazova vise nad glavom svetske ekonomije dok je Ukrajina u ratu: Svačiji novčanik je ugrožen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>