• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Berluskoni preminuo, akcije njegove kompanije skočile: "To nije znak nepoštovanja, već..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Italijan je preminuo danas u milanskoj bolnici San Rafaele, u 87. godini života

  • 1
Silvio Berluskoni Silvio Berluskoni / Foto: Tanjug/AP

Akcije medijske kompanije MFE bivšeg italijanskog premijera, Silivija Berluskonija, skočile su danas nakon vesti o njegovoj smrti.

Ovo nije znak nepoštovanja prema preminulom Berluskoniju, već reakcija tržišta na moguć razvoj situacije nakon smrti osnivača MFE, prenosi Rojters.

Naime, na čelu vodećeg italijanskog komercijalnog medijskog servisa MFE je Berluskonijev sin iz prvog braka, Pjer Silvio Berluskoni. Kompanija Fininvest, koja pripada toj porodici, drži u vlasništvu 48 odsto firme MFE, a na njenom čelu je Silviova ćerka Marina Berluskoni.

Nekadašnji premijer Italije je otac petoro dece iz dva braka. Prema italijanskom zakonu, Berluskonijeva deca nasleđuju dve trećine njegovog bogatstva, podeljenog na ravne časti.

Silvio je za života imao pravo da slobodno odredi kome će pripasti preostala trećina imovine, a to će biti poznato tek nakon otvaranja testamenta.

Berluskoni je preminuo danas u milanskoj bolnici San Rafaele, u 87. godini života, pošto je pre tri dana hospitalizovan zbog unapred zakazanog pregleda u vezi sa hroničnom leukemijom, prenele su svetske agencije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša Berak

    12. jun 2023 | 17:50

    Legenda. Neka mu Bog podari raj nebeski. Ppcivaj u moru veliki Silvio Berluskoni. Vjecnaja pamjat

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>