• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Moramo biti spremni": Zelenski očekuje da će Rusija na zimu nastaviti da napada energetski sistem

Vreme čitanja: oko 1 min.

Skoro 40 odsto ukrajinskog energetskog sistema je oštećeno u ruskim raketnim udarima i napadima dronovima tokom protekle zime

  • 0
Volodimir Zelenski Zerlensky Nuklearka Nuklearna Elektrana Zaporožje Zaporizhzhia Foto-montaža: Profimedia/Sipa Press/Yan MORVAN, Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je danas da očekuje da će Rusija kasnije ove godine, kada vreme postane hladnije, nastaviti napade na energetski sistem Ukrajine.

"Očigledno je da će ove jeseni i zime neprijatelj pokušati da ponovi teror nad ukrajinskom energetskom industrijom. Trebalo bi da budemo spremni na to", poručio je Zelenski, dodavši da će učiniti sve što je moguće da zaštiti električnu mrežu, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vlada, bezbednosni zvaničnici i energetski radnici rade na zaštiti energetskog sistema od fizičkih oštećenja, sabotaže ili sajber napada.

"Svaki grad u Ukrajini treba da bude spreman da se nosi sa vanrednim situacijama u energetskom sektoru", rekao je Zelenski.

Skoro 40 odsto ukrajinskog energetskog sistema je oštećeno u ruskim raketnim udarima i napadima dronovima tokom protekle zime, navodi britanska agencija.

Otkako je počelo toplo vreme, udari na ukrajinsku energetsku infrastrukturu su prestali.

(Telegraf Biznis)

Video: Evo šta je ostalo od tržnog centra u Kremenčuku posle raketiranja ruske vojske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>