• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta smo sve jeli u Seulu, a kolač smo jedva našli: Da li biste probali ove specijalitete?

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bibimbap je jedno od najpoznatijih tamošnjih jela, a sastoji od pirinča sa mnogo povrća

  • 2

Zemlja čuda postoji, i nije daleko, ako vam više od 10 sati leta ne predstavlja problem (kao i cena istog). Da je reč o neobičnom mestu uverila se i naša ekipa tokom boravka u Seulu, prilikom lansiranja novih Samsung proizvoda.

Prestonica je raj za hranu, posebno za one koji žele da se prepuste lokalnoj uličnoj hrani, pri čemu moraju da budu spremni na jake začine. Ukoliko volite i inače konzumirate azijsku hranu, nećete imati problema, međutim, računajte na izazove ukoliko niste spremni na eksperimentisanje. Ne mislimo na zmijsko pečenje, razne bube i ribe što možete naći, već na specifične začine i način pripreme koji nama nije toliko blizak.

Na subjektivnih 50 stepeni, sa ogromnom vlažnošću vazduha, lonac mesa s povrćem koji se kuva vama ispred lica, nije slika koju biste poželeli. Ni ukus nije privlačan. Ali, zato, fenomenalno spremaju salate, peku i prže meso, a dominira piletina i teletina. Imaju i svoju verziju rotšilja, koji je ukusan.

Bibimbap je jedno od najpoznatijih tamošnjih jela, a sastoji od pirinča sa raznim povrćem, često goveđem i dolazi sa prženim jajom na vrhu.

Probali smo nezaobilazni kimchi jer se obrok često smatra nekompletnim bez njega. Začinjeno i blago kiselo fermentisano jelo, najčešće sa kupusom, a naš je na primer, bio sa rotkvicom.

Jeli smo i korejsku prženu piletinu koja je alternativa KFC-u. Međutim, pirinač je za naš ukus drugačiji, ili kako nam se čini, prekuvan.

Kolač smo jedva našli. Kako nam objašnjava jedan od stanovnika Seula, prosto, ne vole da jedu slatkiše, što se i primeti po njihovom perfektnom stasu.

Da, Korejci mnogo rade, toliko da spavaju za stolom, ali ih možete videti i uveče dok se opuštaju u lokalnim kafićima posle napornog rada. Tada obično piju svoju vrstu rakije i vina, što smo probali i mi.

Seul, Foto: Telegraf.rs

Vino, od riže, ima da se kupi u svakom lokalu, poslužuje se u plastičnim flašicama od pola litra. Mlečne je boje i ne, nije nam se dopalo. Imaju zato odlična kraft piva i računajte da će ih servirati u čašama sa poznatim stikerima, poput pande, pa i ukoliko nije reč o tematskom kafiću.

Na ulicama je i dalje popularan kolač iz serije Skvid gejm koji možete pazariti po povoljnoj ceni.

Kako izgledaju jela pogledajte u našem videu na početku teksta.

(V.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misko

    3. avgust 2023 | 18:07

    Magarac u Beč, magarac iz Beč. Vi gospođo očigledno nikuda niste putovali pa nam ovde nebuloze predstavljate kao senzaciju.Iz vaseg teksta zakljucujemo da kod kuce cepate samo pomfrit i meso, a pizza vam je delikates. Kad biste zanli sta saznajemo o vama citajuci ovakve nebuloze nikada ne biste napisali ni slovo pa cak i da ne znate kako se imenica jaje menja

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>