• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Privatno ostrvo kod Singapura dobija luksuzni hotel: Imaće 94 sobe i 54 vile, a do njega se stiže čamcem

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naša težnja je bila da obezbedimo izvanrednu, jedinstvenu luksuznu destinaciju za nautičare i putnike, kažu investitori

  • 0
foto Pixabay foto Pixabay

Novo indonežansko privatno ostrvo, nazvano ONE°15 Marina Nirup Island, otvoreno je u julu devet milja južno od Singapura. U početku je dobilo restoran i bar, trajektni terminal i marinu koja može da primi 44 jahte dužine do 150 stopa, a uskoro će dobiti i luskuzni hotel. 

Na ostrvo Nirup može da se stigne samo privatnim brodom, ali to će se promeniti po završetku druge faze razvoja 2024. godine.

Puštanje u rad trajekta trebalo bi da se poklopi sa otvaranjem hotela Vestin Hotels & Resorts, koje je trenutno planirano za kraj 2024. godine. Hotel će imati 94 sobe i 52 vile.

Hotel The Riahi Residences, trebalo bi da se otvori tokom druge faze otvaranja ostrva, sa vilama sa dve i tri spavaće sobe - neke na plaži, neke iznad vode - prema veb stranici kompanije. Pedeset vila će biti na prodaju, dok će sa dodatnih 30 upravljati ostrvski hotel Vestin.

Vestin Hotels & Resorts trenutno upravlja sa 12 hotela u jugoistočnoj Aziji, uključujući jedan u Singapuru i na Filipinima.

Ostrvo Nirup je u vlasništvu PT. Tritunas Sinar Benua, indonežanskog investitora za nekretnine, a njime upravlja operater marine SUTL Enterprise. Arthur Tai, izvršni direktor SUTL Enterprisea, rekao je da će otvaranje marine ublažiti potražnju za vezovima za jahte u Singapuru.

- Naša težnja je bila da obezbedimo izvanrednu, jedinstvenu luksuznu destinaciju za nautičare i putnike - rekao je on za CNBC Travel.

Ostrvo Marina Nirup ONE°15 je deo indonezijskih ostrva Riau, provincije u Južnom kineskom moru gde je u poslednje dve decenije razvijeno nekoliko privatnih ostrvskih hotela.

Jedan od njih je rezervat Bavah, ostrvsko letovalište otvoreno 2017. godine. Rezervat Bavah se nalazi skoro 285 milja severoistočno od Singapura i do njega se može doći trajektom i hidroavionom. Odmaralište obuhvata šest ostrva i 36 bungalova i apartmana.

Od svih odmarališta, ostrvo Nirup je najbliže Singapuru.

(Telegraf Biznis)

Video: Hotel u kome noć košta 5.000 evra, piće 150: Zavirite u dragulj jezera Komo za one sa dubljim čepom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>