• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posle Meka, i Burger King uklanja bitan sastojak iz svojih pljeskavica: Cena skočila 450%

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istovremeno, Sabvej je ukinuo besplatne kriške sira koje su godinama bile u ponudi.

  • 2
burger Foto: Shutterstock

Nekoliko objekata multinacionalnog lanca brze hrane Burger King - u Indiji - uklonilo je paradajz kao prilog, pošto su cene više nego učetvorostručene.

Ovo je, inače, najnoviji simptom rastuće inflacije koja snažno pogađa potrošače najmnogoljudnije zemlje na svetu. Podsećamo, istu odluku je doneo Mekdonalds, koji je takođe prestao da koristi paradajz u svojim obrocima, na većini prodajnih lokacija u Indiji.

"Nismo u mogućnosti da dodamo paradajz u našu hranu", piše u obaveštenju, istaknutom na dve indijske prodavnice Burger Kinga.

Ovaj lanac hamburgera, jedan od najvećih u Indiji sa skoro 400 prodajnih mesta, pridružio se tim potezom ne samo mnogim Mekdonalds, već i Sabvej prodavnicama koje su uklonile paradajz sa menija zbog inflacije.

Inflacija u Indiji je ove nedelje dostigla najviši nivo od januara 2020. godine. Stoga je Sabvej, poznat po sendvičima, otkazao i besplatne kriške sira koje su godinama bile u ponudi.

Rival Domino's je, u međuvremenu, pokušao da obori cene nudeći picu od 0,60 dolara, što je najniža cena na svetu. Kriza snabdevanja paradajzom poklopila se sa porastom cene za čak 450 odsto, pošto su monsunske kiše poremetile useve i lance snabdevanja.

Da bi upravljala krizom snabdevanja, Indija je počela da uvozi paradajz iz Nepala, organizujući kombije za distribucijuproizvoda po nižim cenama.

(Telegraf Biznis)

Video: Da li biste pojeli komad zlata? doručak košta 50 evra i hipsteri će "odlepiti" za njim

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Postar

    17. avgust 2023 | 09:19

    Ljudi moji sta je ovo?Macka nece da pije mleko koje je Vucic uvezao iz Poljske.Truju nam decu.

  • baba smilja iz darosave

    17. avgust 2023 | 22:04

    ništa nije nesplatno.u cenu je uračunato pljeskavica povrće sir i zemička. sad treba svaki artikal da naplate posebno ?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>