• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zemlje je masovno zabranjuju, a ona "preti" da postane aplikacija sa najvećom zaradom u istoriji

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Korisnici troše preko 11 miliona dolara dnevno time što podržavaju svoje omiljene kreatore sadržaja

  • 0
mobilni telefon dopisivanje Foto: Shutterstock

Kineska aplikacija Tiktok je na globalnom nivou zaradila 10 milijardi dolara od korisnika i na putu je da postane aplikacija sa najvećom zaradom u istoriji, navodi se u najnovijem izveštaju kompanije data.ai.

- Tiktok će se u 2024. godini približiti zaradi od 15 milijardi dolara. Korisnici troše preko 11 miliona dolara dnevno time što podržavaju svoje omiljene kreatore sadržaja - izjavila je predstavnica kompanije data.ai Leksi Sidou, prenosi CNN.

Ona očekuje da će korisnici Tiktoka provoditi 40 sati mesečno na ovoj aplikaciji, za 22 odsto više nego u tekućoj godini. Tiktok zarađuje na aplikaciji "Novčići" ("Coins") kojima korisnici mogu da kupuju poklone za influensere na platformi, a kineska aplikacija zadržava 50 odsto od uplate.

Korisnici su ove godine načešće kupovali paket od 1.321 novčića za 19,99 dolara, a te kupovine predstavljaju 25 odsto svih prihoda Tiktoka u samoj aplikaciji.

Kineska firma ima i druge izvore prihoda kao što je reklama i trgovina preko interneta. Aplikacije za upoznavanje Tinder i platforma Jutjub se bliže zaradi od 10 milijardi dolara, ali zaostaju za Tiktokom za dve do tri milijarde dolara.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>