• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokrenuta istraga protiv Rajanera: Sumnja se da je nanesena ozbiljna i nepopravljiva šteta

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako se navodi, portparol Rajanera u Italiji nije bio dostupan za komentar o izveštaju

  • 0
Rajaner Ryanair avion Minsk Belorusija Foto: Tanjug/AP

Italijanska agencija za zaštitu konkurencije pokrenula je istragu protiv Rajanera zbog moguće zloupotrebe dominantnog položaja koja je nanela "ozbiljnu i nepopravljivu" štetu turističkim agencijama, drugim prevoznicima i putnicima, objavio je list Il Mesađero u ponedeljak.

U nekoliko navrata, Rajaner je blokirao fizičke i onlajn turoperatore da pristupe ponudama i popustima na svojoj veb stranici, utvrdio je regulator, prema izveštaju Il Messagera. Zvanična odluka trebalo bi da bude saopštena tokom dana.

Kako se navodi, portparol Rajanera u Italiji nije bio dostupan za komentar o izveštaju. Najveća evropska avio-kompanija po broju putnika ima osam dana da odgovori na odluku regulatora. Njeni predstavnici će se verovatno sastati sa predstavnicima agencije u drugoj polovini nedelje, piše Il Mesađero.

Ako Rajaner ne ponudi ubedljive argumente za svoje postupke, moraće da otkloni sve prepreke koje postavlja turističkim agencijama i konkurentima, dodaje list.

Kompanija želi da učvrsti svoju lidersku poziciju na italijanskom tržištu i zainteresovana je za dodatne slotove na rimskom aerodromu Fjumičino koji bi mogli da "otvore" vezu između nacionalnog prevoznika ITA ervejza i Lufthanze, prema odredbama Evropske komisije, prenosi Poslovni.hr.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>