• 0
 ≫ 

Može li Srbija promeniti sportsku industriju i budućnost sporta?

 ≫ 

Program je namenjen timovima koji imaju ideje kako da reše neke od potreba sportske industrije

  • 0

Srbija može da poveže sport i tehnologije, što upravo pokušava NTP Beograd. Tragaju za rešenjima koja mogu da utiču da sportisti postižu bolje rezultate.

Reč je o Colosseum Sports Tech Srbija, programu koji namenjen inovacijama tj. novim tehnološkim rešenjima u sportu koji sprovode u saradnji sa Colosseum Sport Israel.

Kako su rekli za Telegraf Biznis iz NTP, program je namenjen timovima koji imaju ideje kako da reše neke od potreba sportske industrije i koji će tokom pet meseci raditi sa lokalnim i stranim mentorima na razvoju svojih proizvoda i poslovnih modela.

Mogu da se uključe startapi koji razvijaju nova tehnološka rešenja u svim sferama sporta i to u sledećim oblastima: razvoj sportista, analiza podataka, esport, prenosive tehnologije, wellness i ishrana, mediji i emitovanje sportskih događaja i sl.

- Vizija Colosseum Sports Tech Srbija programa jeste da podrži razvoj tehnologija koje će promeniti budućnost sporta i verujemo da kao nacija koja postiže izuzetne uspehe u vrhunskom sportu možemo da postanemo nacija koja će postati prepoznatljiva i po inovacijama u sferi sporta - rekli su nam u NTP Beograd.

Štaviše, sports-tech industrija napreduje neverovatnom brzinom, privlačeći sve veći broj investicija, a podrškom razvoju inovacija i startap ekosistema u ovoj oblasti, Srbija ima šansu da se pozicionira kao jedan od lidera u razvoju i primeni sportskih tehnoloških rešenja globalno.

 Opširnije o tome šta radi NTP, koji su konkretni rezultati i koja je njihova uloga u sprečavanju odliva mozgova čitaje u našem intervjuu. 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>