• 10
 ≫ 

Gejts udara packe Trampu: Zakasnili smo. Spas od korone je potpuna izolacija od minimum 6 nedelja

 ≫ 

"Biće katastrofalne posledice po ekonomiju"

  • 10
Bill Gates, Bil Gejts

Foto: CHINE NOUVELLE / Sipa Press / Profimedia

Milijarder i filantrop Bil Gejts smatra da je potpuna izolacija u trajanju od šest do deset nedelja jedina opcija za minimalizaciju izgubljenih života i ekonomske štete u SAD.

Gejts je tokom virtuelnog intervjua rekao da bi u slučaju tako stroge izolacije pozitivni rezultati mogli biti vidljivi za 20 dana.

- Stvarno ne postoji sredina, vrlo je teško reći - idite u restorane, kupujte nove kuće, ignorišite tela iza ugla. Vrlo je neodgovorno sugerisati ljudima da mogu da imaju najbolje od oba - rekao je Gejts.

Ponovio je da se SAD u ovom trenutku moraju držati izolacije kako bi izbegle scenarije poput onih u Vuhanu i Italiji.

Ipak, zadržao je optimizam kada je reč o krizi, rekavši da će iskustvo s virusom korona pripremiti svet za sledeću pandemiju. Priznao je pak da će ovo ostaviti "katastrofalne" posledice za ekonomiju.

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da se nada da će Sjedinjene Države biti ponovo otvorene za Uskrs, što je protivno upozorenjima nekih službenika javnog zdravstva.

 

Gejts, koji je nedavno najavio da planira da napusti upravni odbor Majkrosofta, poznat je i po svom filantropskom radu, uključujući i oblast globalnog zdravlja, kazao je da se SAD "nisu reagovale dovoljno brzo kako bi mogle da izbegnu gašenje“, dodajući: "SAD su propustile ovu priliku za kontrolu (nad COVID-19) bez gašenja. U januaru je trebalo svi da budu obavešteni"

- Moramo da ostanemo mirni, iako je to situacija bez presedana - napisao je gospodin Gjets u odgovoru na pitanje šta ljudi mogu da urade kako bi pomogli tokom krize.

- Brinem se za svu ekonomsku štetu - napisao je Gejts, napominjući da su bogate zemlje danas teško pogođene i da će moći da započnu proces ekonomskog oporavka nakon što stope zaraze budu stavljene pod kontrolu.

- Još gori će biti uticaj na zemlje u razvoju koje ne mogu da izvrše socijalnu distancu na isti način kao bogate zemlje i čiji je kapacitet bolnica mnogo manji - rekaoje Gejts.

Video: Panika od korona virusa: Tramp se hitro sklonio od doktorke kada je rekla da je imala groznicu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>