• 0

Ova struka nastavlja da raste: Poslodavci traže novozaposlene, na puno radno vreme

Broj IT oglasa za posao tokom cele prošle i dva meseca 2020. godine varira između 500 i 600 mesečno

  • 0
Biznismen, IT, paušalac, preduzetnik, programer

Broj IT oglasa za posao tokom cele prošle i dva meseca 2020. godine varira između 500 i 600 mesečno / Foto: Shutterstock

Udeo IT oglasa za posao u ukupnom broju oglasa koje poslodavci objavljuju kada traže novozaposlene, porastao je u martu ove godine i veći je nego pre godinu dana, pokazali su najnoviji objedinjeni podaci sa dva relevantna sajta.

Broj IT oglasa za posao tokom cele prošle i dva meseca 2020. godine varira između 500 i 600 mesečno, dok je njihov udeo u ukupnom broju oglasa između 11 i 14 odsto, osim u martu 2020. kada je skočio na 19 odsto, navodi se u analizi.

Kada je reč o konkurisanju na sve IT oglase, u martu ove godine beleži se pad u broju konkurisanja od 13 odsto u odnosu na prethodni mesec, dok je u odnosu na mart 2019, imao 14 odsto više konkurisanja.

Prosečan broj konkurisanja u februaru i martu 2020. zajedno - veći je za 21 odsto nego u istom periodu prošle godine.

Poslodavci koji zapošljavaju stručnjake u IT oblasti u više od 90 odsto slučajeva traže radnike na puno radno vreme, dok je primetan i rast broja oglasa koji podrazumeva rad od kuće.

Video: Ovo je najbolji način da izbegnete onlajn sastanak i vratite se u krevet

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>