• 0

Ovaj gigant je na korak od 2 biliona dolara vrednosti, a ne traži fakultetsku diplomu

Da, reč je neprikosnovenom Eplu, čiji je osnivač Stiv Džobs i sam napustio koledž...

  • 0
epl, zgrada epla

Foto: Pixabay

Najmanje sedam analitičara je bustovalo svoje cenovne targete za Eplove akcije, nakon lansiranja iOS-a 14 i nekoliko drugih novih funkcija. Neki su čak povećali ciljeve i do 400 dolara po akciji, što je za oko 10 odsto više od trenutne cene Eplove akcije.

Akcije Epla su porasle juče, 23. juna, za gotovo 2%, na oko 364 dolara, čime je njihov godišnji rast skočio na oko 25 odsto. To takođe donosi i tržišnu kapitalizaciju kompanije do 1,6 biliona dolara, i čini Epl najvrednijom kompanijom u Americi. Ako se njene akcije povećaju za 20 odsto, kompanija će dostići tržišnu vrednost od 2 biliona dolara.

Da bi se to desilo, akcija treba da dostigne tu magičnu cifru od 461,89 USD.

S druge strane, verovali ili ne, ako želite da radite u Eplu, ne treba vam fakultetska diploma. Štaviše, polovina već zaposlenih u ovom gigantu, kao i Guglu ili Netfliksu, nema završen koledž. To je zato što, prema rečima izvršnog direktora Tima Kuka, mnogi fakulteti ne podučavaju veštine koje su potrebne na tržištu rada, kao što je kodiranje.

LinkedIn je identifikovao specifične pozicije koje će verovatnije popuniti oni koji nemaju diplomu, uključujući elektro-tehničare, mehaničke dizajnere i marketinške predstavnike. Ipak, imajte u vidu da oni bez diplome moraju da budu baš istaknuti talenti. Fakultetska diploma se svakako i dalje isplati.

Ona konkretno u Eplu nije uslov, između ostalog, i zato što je osnivač kompanije Stiv Džobs napustio fakultet. Politika kompanije je da ovaj "papir" nije garancija za uspeh, mada je važno znati da radnici koji imaju osnovne studije zarađuju više od 932 dolara nedeljno od radnika bez diplome.

Video: Da li je teže raditi u državnom ili privatnom sektoru?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>