• 6

Vest godine: Bitkoinom možete da plaćate i kupujete preko Paypala, akcije lete u nebo

"Prešli smo igricu"

  • 6
Paypal, bitcoin

Foto: Shutterstock, Pixabay

Pejpal je uskočio na tržište kripto-valuta i planira da svojim kupcima omogući da kupuju, prodaju i drže bitkoine, etereum i druge virtuelne valute.

Bitkoin je odmah zatim porastao prvi put na 13.000 dolara od jula 2019. godine nakon što je Pejpal najavio da će omogućiti kupcima da koriste kriptovalute.

Najveća digitalna kovanica porasla je za 950 američkih dolara, ili 8% tokom prvih sati trgovanja. To je povuklo i druge virtelne novčiće pa je na primer, litekoin skočio više od 13 odsto, a bitkoin keš više od 9 odsto.

Ova odluka podrazumeva i da kupci mogu da koriste virtuelni novac za kupovinu kod 26 miliona trgovaca na svojoj mreži. I akcije Pejpala su skočile 5,5% na 213,07 dolara, što je najveći rast od maja.

Kako je brokeri i analitičari navode, ovo je vest godine u kripto tehnologiji. Oni dodaju i da će banke krenuti u trku kako bi mogle da se uvuku u ovaj posao.

- Složili smo Rubikovu kocku - naveo je on.

 

Vest je izazvala oduševljenje u kripto svetu.

Video: Srbija ima šansu da bude lider 4. industrijske revolucije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    22. oktobar 2020 | 10:20

    Ma samo zlato...neko negde klikne mišem i nema više ni bitkoina ni svega ostalog, ćao.

  • Milan

    22. oktobar 2020 | 15:50

    Znao sam da ćemo doći do toga. Već neko vreme se interesujem za kriptovalute i izučavam sve načine na koje bih mogao da uđem u tu priču. Vidim da je bitcoin kupovinaprodaja sve aktuelnija i kod nas. Ovo je zaista sjajna vest. Hvala

  • vladimir

    24. oktobar 2020 | 01:08

    Postaviću jedno prosto pitanje. Da li bih voleo imati virtuelnu cifru na komjuteru ili zlatne poluge u džepu ? Naravno zlatne poluge. Prvo, budimo realni i jasni, fiat valute su jedna od prvih mahinacija virtuelne ekonomije. To je seme finansijskog raka. Virtuelna ekonomija je privlačna iz nekoliko razloga,ali je u praksi veoma loša. Kao odgovor na bolno stanje u realnom svetu, mase pokušavaju pobeći u virtueln svet. Zvuči uzbudljivo, ali nažalost ovde se nalaze uznemirujuće veze između našeg sveta i izmišljenog sveta.Ovde je međutim pitanje; Pravi novac zahteva unutrašnju vrednost. Kriptokutencije nemaju nikakvu unutrašnju vrednost. Programeri iz ničega u virtuelnom rudniku stvorenom od ničega repliciraju digitalni proizvod.Svako u kompjuteru može stvoriti kripto valute, gde matematika daje kripto svojevrsnu vrednost.Žao mi je ali je matematika besplatna. " Oaza" stvorena programskim genijem postaje veza za globalnu ekonomiju i virtuelno društvo. Pošto neću imati dovolno prostora, pitanje glasi: Zašto centralne banke širom sveta (uključujući BIS i MMF) razvijaju svoje vlastite sisteme za kripto valute ? Odgovor -zato što imaju korist od bezgotovinskog sistema.Virtuelna ekonomija stvara slabost u društvu.Podstiče nedostatak stvarne proizvodnje. Umesto pravih proizvođača preduzetnika i pronalazača imamo ljude koji se bore za prodaju imovine stvarnog sveta kako bi kupili kompjuterske uređaje sposobne za "miniranje"novčića koji stvarno ne postoje. Ovo je hladna istina.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>