• 0
 ≫ 

Ostaje li Tviter besplatan za "obične korisnike"? Mask najavio nove promene

 ≫ 

Mask je više puta istakao i da je kupio Tviter s namerom da je učini privatnom kompanijom koja će dozvoliti slobodu govora

  • 0
Tviter Twitter App

Foto: Shutterstock

Otkako je Ilon Mask preuzeo Tviter za više od 40 milijardi dolara, mnogo toga se promenilo u vezi sa tom društvenom mrežom - ili će se tek promeniti.

Novina je izjava najbogatijeg čoveka na svetu - da će Tviter uvek biti besplatan za obične korisnike, ali da bi moglo doći do promene u cenama za komercijalne i državne korisnike.

"Tviter će uvek biti besplatan za obične korisnike, ali će, možda, doći do manje promene u cenama za komercijalne i državne korisnike", naveo je tačno novi vlasnik Tvitera, inače osnivač kompanija Tesla i SpaceX.

Iz Tvitera su odbili da komentarišu bilo šta na ovu temu, nakon što ih je kontaktirao Rojters, a podsećamo da je Amerikanac počeo sa predlozima o promenama na Tviteru prošlog meseca. Pre nekoliko dana smo izvestili o njegovim trenutno poznatim planovima.

Mask je više puta istakao i da je kupio Tvitera s namerom da je učini privatnom kompanijom koja će dozvoliti slobodu govora, a između ostalog - želi da poboljša platformu sa novim opcijama, da promeni određene algoritme, izbaci botove i verifikuje svačiji nalog.

Mask je u aprilu, pre nego što je postigao dogovor o kupovini Tvitera, predložio i nekoliko promena u usluzi premijum pretplate Tviter Blu, uključujući smanjenje cene.

U ponedeljak je takođe izjavio da će "načiniti transparentnim" način na koji se promovišu ili degradiraju određeni tvitovi, kao i da će učiniti da Tviterov softver bude dostupan za javnu kritiku.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>