• 0

Burno na Volstritu: Akcije Tvitera naglo potonule, Tesla dobija

Glavna Maskova zamerka vezana za Tviter jesu lažni nalozi na mreži

  • 0
Elon Musk Ilon Mask Twitter Tviter Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Akcije Tvitera naglo su potonule danas u ranom pretprodajnom trgovanju, nakon što je Ilon Mask rekao kako pokušava da obustavi preuzimanje te kompanije, vredno 44 milijarde dolara.

Deonice su zabeležile pad od skoro 9%, pre nego što su smanjile gubitke, da bi se kasnije trgovale oko 7% niže. U međuvremenu, porasle su akcije Maskove kompanije Tesla, za oko 1 procenat.

U petak je Maskov advokat obavestio Tviterov odbor da želi da otkaže dogovor, a onda je usledio odgovor iz kompanije da planiraju tužbu. Međutim, milijarder je i na to imao odgovor, o čemu smo pisali danas ranije.

Glavna Maskova zamerka vezana za Tviter jesu lažni nalozi na mreži, uz tvrdnju da kompanija skriva istinite informacije o tome koliko je aktivnosti na platformi - autentično.

Tviter, s druge strane, kaže da je Masku dao informacije koje su mu potrebne da proceni svoju tvrdnju vezanu za spam naloge.

Ričard Vindzor, osnivač istraživačke kompanije "Radio Free Mobile", rekao je da nije akcionar Tvitera, ali da jeste - sada bi prodao. "Još uvek postoji raskorak između fundamentalnih vrednosti i cene akcija", dodao je.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>