• 0
 ≫ 

Reper kupuje društvenu mrežu Parler? Posle sankcija na Instagramu, i Tviter mu "tesan"

 ≫ 

Vrednost kupovine nije otkrivena, a informacije je iznela matična kompanija ove društvene mreže, "Parlement Technologies"

  • 0
Kanje Vest, Kanye West

Kanje Vest / Foto: Profimedia/RB/Bauergriffin.com

Američki reper Kanje Vest, koji se sada predstavlja kao Je (Ye), predložio je da kupi Parler - platformu društvenih medija, popularnu među američkim konzervativcima.

O tome je danas saopšteno iz matične kompanije "Parlement Technologies", preneo je Rojters.

Parler sa sedištem u Nešvilu, koji je do sada prikupio oko 56 miliona dolara, rekao je da očekuje kako će "posao biti zaključen u četvrtom kvartalu 2022. godine". Ipak, nije pomenuta vrednost ugovora o kupovini.

Inače, Je ovih dana prilično "uzburkava" javnost svojim izjavama, a uveliko je poznat po tome da nema "dlake na jeziku".

S druge strane, Parler se, od kada je nastao 2018, pozicirao kao "prostor za slobodu govora", pogodan za sve koji traže alternativu Tviteru, gde se ipak moraju poštovati određena pravila.

Britanska agencija dalje piše da je Parler ponovo vraćen u aplikacije Apple Store i Google Playnakon što je uklonjen u januaru 2021, u skladu sa načelima SAD. Prema dostupnim podacima, ova mreža ima 30 zaposlenih, i u ukupnom skoru (do januara 2021) - 20 miliona korisnika.

Do januara 2022, bilo je 700.000 do 1.000.000 aktivnih korisnika.

Je, reper, modni dizajner i bivši suprug Kim Kardašijan, tokom poslednjih nekoliko nedelja prekinuo je partnerstvo sa maloprodajnim brendom odeće Gap, dok je nemački proizvođač sportske opreme, Adidas, stavio pod reviziju svoje poslovno partnerstvo sa njim.

Osim toga, poznato je da je Amerikanac ranije imao probleme sa velikim platformama društvenih medija, jer su mu više puta nametnuta ograničenja. Matična kompanija Instagrama, Meta, nedavno je sankcionisala Vesta zbog postova koje su onlajn korisnici osudili kao antisemitske.

Je se, potom, prvi put posle dve godine "preselio" na Tviter, ali izgleda da mu i tu postaje "tesno".

Video: Tehnologija se vratila u grad: Pogledajte najbolje novitete sa IFA u Berlinu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>