• 1

Gubitak novca im je najmanji problem: Poznate ličnosti se součavaju sa optužbama za prevaru nakon pada FTX-a?

Navodi se da su oni doneli trenutni kredibilitet FTX-u i da ih treba smatrati jednako krivim kao i izvršnog direktora Bankman - Frajda

  • 1
kripto valuta, kripto berza, FTX Sam Bankman-Fried

Foto: Jonathan Raa/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nekadašnji bračni par, proslavljeni sportista Tom Brejdi i model Žizel Bundšen, součavaju se sa tužbom nakon pada berze kriptovaluta FTX.

Naime, kako navodi stylecaster, oni nisu jedine poznate ličnosti koje su tužene za prevaru investitora.

Sve je počelo kada je, tada još bračni par, 2021. godine kupio udeo u FTX-u.

- Ovo je neverovatno uzbudljivo vreme u svetu kriptovaluta i Sem i revolucionarni FTX tim nastavljaju da mi otvaraju oči za beskrajne mogućnosti - rekao je Brejdi tada.

Bundšen je dodala da je " fascinantno saznati više o kripto univerzumu".

Tadašnje saopštenje o partnerstvu bilo je ispraćeno reklamom u kojoj je bračni par upućujući pitanje prijateljima da li su "oni za" kripto.

- Ulazim u kripto sa FTX-om, a ti - rekao je Brejdi.

U grupnoj tužbi pokrenutoj na Floridi, Brejdi, Bunšen i druge poznate ličnosti čine listu optuženih za prevaru investitora koji su izgubili novac nakon iznenadnog kolapsa berze.

Navodi se da su oni doneli trenutni kredibilitet FTX-u i da ih treba smatrati jednako krivim kao i izvršnog direktora Bankman - Frajda.

Tom Brejdi i Žizel Bundšen, GISELE BUNDCHEN, TOM BRADY

Foto: Sonia Moskowitz / Zuma Press / Profimedia

- Prodaja imovine koja je finansijski instrument... nije ista stvar kao i prodaja patika.Postoje restriktivnija pravila kada govorite o prodaji finansijske imovine. Sve ove poznate ličnosti koje trče okolo i vrše ovakve vrste sponzorstava treba da zastanu i pitaju advokata za hartije od vrednosti - rekao je jedan profesor sa Pravnog fakulteta.

Podsetimo, trebalo je svega nešto više od osam dana da od "kralja kriptovaluta" Sem Bankman-Frajd dođe do nadimka "najvećeg gubitnika", nakon što je njegova berza FTX  proglasila bankrot, a on odstupio sa mesta izvršnog direktora.

Jedna od dve najveće berze kriptovaluta našla se u jeku skandala kada je u javnost izašla tvrdnja da je Frajd navodno preneo 10 milijardi dolara sredstava klijenata sa FTX-a u svoju trgovačku kompaniju Alameda Research, rekao je izvor upoznat sa slučajem za Rojters.

Frajd je spas video u preuzimanju od strane druge najveće berze kriptovaluta Binance, ali kako je i to izostalo, bankrot je bio izvestan.

Video: Probali smo Starlink u Srbiji, Maskov sistem za besplatan internet o kojem trenutno svet bruji

(Telegraf  Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>