• 2

"Ja sam ponosni Ex-Twitter direktor prodaje": Ljudi s vrha odlaze samovoljno, a u planu još otkaza

Prema izveštaju, očekuje se da otpuštanja počnu u ponedeljak, a biće usmerena na prodajne i partnerske programe kompanije

  • 2
tviter Foto: Jonathan Raa / Zuma Press / Profimedia

Pre dva dana je osvanula vest o privremenom zatvaranju kancelarije Tvitera, što signalizira da je veliki broj radnika dao otkaz jer nisu prihvatili nova "pravila igre" Ilona Maska.

Cela situacija vezana za ovu platformu pretvorila se u sagu bez kraja, budući da svakodnevno slušamo o nekim promenama i novostima.

Kako RT piše danas, novi vlasnik i CEO razmatra da otpusti još više zaposlenih, od najavljenog broja pogođenih radnika. Podsećamo, Mask je ranije objavio da je u planu otpuštanje 50% radne snage Tvitera.

Prema izveštaju, očekuje se da otpuštanja počnu u ponedeljak, a biće usmerena na prodajne i partnerske programe Tvitera. Prošle nedelje, Mask je osoblju "ponudio" i ultimatum - ili da pristanu na duže radno vreme "pri visokom intenzitetu" ili da napuste kompaniju, uz tromesečnu otpremninu.

Amerikanac je zaposlenima dao rok od 24 sata da odgovore i rekao da će se oni koji to ne urade - smatrati otpuštenim. Taj potez je, razume se, izazvao masovnu ostavku, posebno među inženjerima, rekli su izvori Blumberga.

Kasnije je Mask, navodno, zamolio Robin Viler, šefa marketinga i prodaje, i Megi Sunivik, koja je bila zadužena za partnerstva, da otpuste veći deo svog osoblja. Međutim, obe, navodno, nisu bile voljne da to učine i otišle su samovoljno.

Iako nijedna ni druga nisu odgovorile na upit Blumberga o ovom pitanju, poruke koje su ostavile upravo na Tviteru, lične oproštaje.

Zapravo, Robin je čak promenila tekst u svom opisu na profilu, i napisala: "Wife of @wheelsjawjack & proud Ex-Twitter Sales Exec".

Tviter trenutno nema ni odeljenje zaduženo za komunikacije, zbog Maskove surove politike, a RT podseća da je najbogatiji čovek sveta otpustio polovinu od 7.500 zaposlenih u Tviteru početkom novembra, nekoliko dana nakon što je preuzeo kompaniju.

Takođe je raspustio upravni odbor ove društvene mreže, smenivši između ostalog generalnog direktora Paraga Agravala. The Vashington Post je nedavno objavio da je Mask pre preuzimanja kompanije predložio investitorima da se otpusti ukupno 75% osoblja.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    20. novembar 2022 | 15:08

    levicari u americi su najgore face. Doslovno budale za samar. ali eto . ludo pa zivi

  • Rekao bih

    20. novembar 2022 | 22:38

    On detaljno 'čisti' da bi uklonio sve što je bilo za tzv. demokratsku političku struju (ono što je kod nas žuta opcija), a da će poštovati potpunu slobodu govora kad izvrši promene i stabilizuje novo rukovodstvo - u to uobšte ne sumnjam.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>