• 0

Spavala je na podu kancelarije, a sada je jedna od najuticajnijih u Tviteru: Kako je Ester Kraford uspela?

Ester je u novembru podelila svoju fotografiju uz komentar: "kada se vaš tim danonoćno trudi sa rokovima, onda #spavategderadite"

  • 0

Sećate li se Ester Kraford? Nekadašnje direktorke menadžmenta proizvoda u Tviteru koja je u momentu kada je Mask delio otkaze, prespavala na podu kancelarije? E pa, izgleda da joj se taj potez isplatio.

Podsetimo, Ester je u novembru podelila svoju fotografiju uz komentar: "kada se vaš tim danonoćno trudi sa rokovima, onda #spavategderadite".

Njena fotografija je ubrzo postala viralna, a mnogi su uputili i kritiku što opravdava toksično radno okruženje u San Francisku. Bilo je i onih koji su se našalili da svakako više neće biti zaposlena, pa čemu briga?

Ipak, kako piše Financial Times, izgleda da se Krafordova poslednja smeje, kako je itekako ostala pod krovom kompanije i to na značajno boljem mestu, kao jedan od najuticajnih lidera koji su ostali iz stare garde, prema priči bivših i sadašnjih zaposlenih na Tviteru.

Izvori su za FT rekli da se Krofordova predstavila Masku i obezbedila sastanak jedan na jedan sa njim kako bi razgovarali o plaćanju i kreatorima. Ovaj potez je razbesneo mnoge visoke lidere.

Očigledno da se Masku svidelo ono što je čuo, pa je tako od tog trenutka Krafordova radila na lansiranju plave kvačice, koja se naplaćuje 8 dolara.

Nedavno je imenovana za izvršnog direktora , i insajderi kažu da je deo Maskovog unutrašnjeg kruga u Tviteru - jedna od nekoliko žena na poziciji.

Nedavno je imenovana za izvršnu direktorku plaćanja u Tviteru, a upućeni kažu da je ona deo Maskovog užeg kruga - jedna od retkih žena na ovoj poziciji.

Kako pričaju zaposleni, Krafordovu ili volite ili mrzite.

Jedni je vide kao osobu sa harizmatičnom energijom potrebnu da pomogne transformaciji Tviterovog poslovanja, dok je drugi smatraju ulizicom i oportunistom.

Krafordova je došla u kompaniju 2020. godine, a prethodno se bavila vlogovanjem.

Video: Kako da se nađu najbolji radnik i najbolji poslodavac? Šta je bolje državni posao ili korporacija?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari