• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mask se izvinio zaposlenom zbog načina na koji je komunicirao s njim

Vreme čitanja: oko 1 min.

Thorlajfson je, inače, 2021. prodao svoju kreativnu agenciju Ueno Tviteru, ali nije otkriveno za koju sumu

  • 0
Elon Musk, Ilon Mask Foto: Tanjug/AP

Izvršni direktor Tvitera, Ilon Mask, na kraju se izvinio Haliju Thorlajfsonu, zbog načina na koji mu se obratio putem Tvitera, kada ga je bivši zaposleni pitao da li je otpušten ili ne.

Izvinjenje je, naime, usledilo nakon što je Torlajfson tvitovao Masku navodeći sledeće: "Vaš šef HR-a nije u stanju da potvrdi da li sam zaposlen ili ne", na šta je Mask odgovorio: "Koji ste posao radili?".

Posle niza pitanja i odgovora koje su razmenili, Torlajfson je rekao da je dobio mejl u kojem je potvrđeno da je otpušten, a Mask je u objavi na Tviteru tog zaposlenog opisao kao "najgoreg", ali je objavu naknadno izbrisao.

Posle nekoliko sati je uputio izvinjenje.

"Želeo bih da se izvinim Haliju zbog mog pogrešnog razumevanja njegove situacije. To se temeljilo na stvarima koje su mi rekli da su bile neistinite ili, u nekim slučajevima, istinite, ali beznačajne. On razmišlja o tome da ostane u Tviteru", napisao je Mask.

Thorlajfson je, inače, 2021. prodao svoju kreativnu agenciju Ueno Tviteru, ali nije otkriveno za koju sumu. Spekuliše se da bi mu Tviter morao platiti pozamašan iznos po odlasku iz kompanije.

Kako je preneo BBC, on ima mišićnu distrofiju i vodio je kampanju na Islandu za bolji pristup invalidskim kolicima. U ponedeljak je izjavio kako "nije mogao da dobije odgovor od Tviterovog HR-a o tome da li je otpušten".

"Moja je teorija da su pogrešili i sada traže sve što mogu da pronađu kako bi ovo prikazali kao opravdani otkaz da izbegnu ispunjavanje svojih ugovornih obaveza", rekao je.

Prema lokalnim medijima, kada je prodao svoju firmu Tviteru, Islanđanin je namerno strukturirao posao kako bi platio visoku stopu poreza islandskoj vladi. Prošle godine su ga četiri medija proglasila "osobom godine" na Islandu.

Bivše kolege su ubrzo podržale Torlajfsona, istakavši da ne razumeju zbog čega mu preti otkaz, preneo je BBC.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>