• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jevrosimović dobitnik nagrade koja nosi Teslino ime: Nastaviću da istražujem i težim ka ostvarenju nemogućeg

Vreme čitanja: oko 1 min.

“Dani Nikole Tesle” održavaju se ovog vikenda u Beogradu, a potom se sele za Sremsku Mitrovicu i Šabac, u ponedeljak i utorak

  • 4
Dani Nikole Tesle Foto: Mileta Mirčetić

Amerika ima Ilona Maska, a mi Veselina Jevrosimovića”, ovim rečima je pozdravljen vlasnik kompanije Comtrade Veselin Jevrosimović tokom dodele specijalne nagrade "Tesla Spirit Award", na manifestaciji posvećenoj našem velikom naučniku, a koja se ovog vikenda održava u Kolarčevoj zadužbini.

“Danas smo se okupili kako bismo proslavili jednog od najvećih umova, našeg naučnika Nikolu Teslu. On je bio vizionar, genije, pionir koji je promenio svet svojim revolucionarnim otkrićima. Moje strastveno istraživanje, posvećenost i inspiracija potekli su iz Teslinog nasleđa. Kroz moj rad sledio sam Teslinu viziju i trudio se da ostavim svoj pečat u ovom društvu.

Teslina posvećenost i hrabrost bila su vodilja u mom stvaralaštvu. Ova nagrada je velika čast i priznanje za moje postignuće, dodatno me inspiriše da nastavim da sanjam velike snove, da istražujem i težim ka ostvarenju nemogućeg. Hvala vam što ste danas ovde da zajedno proslavimo Nikolu Teslu i njegovo nasleđe. Njegova vizija i genijalnost neka ostanu inspiracija za sve nas dok nastavljamo da oblikujemo budućnost”.

“Eto kako veštacka inteligencija vidi jednog dobitnika Tesline nagrade”, rekao je Jevrosimović, čime je otkrio da je sve rečenice koje je izgovorio po primanju nagrade zapravo napisala veštačka inteligencija.

Dani Nikole Tesle Foto: Mileta Mirčetić

Potom se zvanično obratio, naglašavajući da mu je ova nagrada najdraža od svih dosad primljenih.

“Teslino nasleđe je danas sastavni deo modernog informacionog društva, Tesla je udario temelje, a sve ostalo je Tesla. Ova nagrada mi je najdraža od svih koje sam dobio jer nosi ime našeg velikog naučnika i genija Nikole Tesle. Hvala na predlogu da ja dobijem ovu nagradu i hvala što sam tim obogatio svoju biografiju - zaključio je Jevrosimović.

Dani Nikole Tesle Foto: Mileta Mirčetić

Kompanija Comtrade, koju je Jevrosimović osnovao, a u koju je utkano i Teslino ime, ima preko 300 proizvoda sa više od 5.000 inženjera uposlenih u celom svetu.

(Telegraf Biznis)

Video: Jevrosimović: "IT industrija nije u krizi"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>