• 1

Svaka deseta kompanija u Japanu obavezuje žene da nose štikle

Ukupno 57 posto ispitanika navelo je da su primorani da se pridržavaju procedura o oblačenju, kao i drugih pravila, a osam posto žena je kazalo kako su primorane da budu našminkane na poslu

  • 1

Istraživanje sprovedeno u Japanu pokazalo je da su žene u svakoj desetoj kompaniji u toj zemlji dužne da nose štikle ili cipele s visokom petom.

Istraživanje je sprovela Konfederacija japanskih sindikata, a od 1.000 ispitanika, koliko je obuhvaćeno anketom, 12 posto ih je pravila o odevanju na poslu ocenilo "neprimerenim".

Ukupno 57 posto ispitanika navelo je da su primorani da se pridržavaju procedura o oblačenju, kao i drugih pravila, a osam posto žena je kazalo kako su primorane da budu našminkane na poslu.

Istraživanje je takođe pokazalo da su žene u svakoj desetoj kompaniji u Japanu dužne da nose štikle, a pravila oblačenja najstrožija su kod zaposlenih u hotelima i restoranima. 

Takođe, rezultati istraživanja pokazuju da zastupljenost žena na menadžerskim pozicijama u ovoj zemlji iznosi 13 posto. Najmanje 11 odsto muškaraca u anketi kazalo je da su dužni da nose odelo na poslu.

(Telegraf Biznis/Anadolija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naj

    21. novembar 2019 | 11:02

    Tako je breee ...ja da sam gazda(nikad necu biti gazda)jedini uslov bi bio da zene,devojke moraju da nose stikle!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>