• 4

Ove 3 stvari milioneri koji su sami zaradili novac nikada ne rade

Milioneri koji su se namučili da zarade novac, ne vole da ga rasipaju

  • 4
Novac, posao, magnet za pare, dolari

Foto: Shutterstock

Intervjuišući više od 500 milionera i izučavajući njihove navike, Tomas Stenli otkrio je da je većina njih iznenađujuće štedljiva. Mnogi od njih ne bacaju novac na luksuzne stvari, već se trude da ga pametno ulažu.

Takođe, otkrio je da je među onima koji se tako ponašaju više od 80 odsto je onih koji su novac sami zaradili, a nisu ga nasledili, piše Biznis insajder.

Ovo su njihove tri zajedničke navike.

1. Nemaju novčanik pun ekskluzivnih kreditnih kartica

 

Kada pomislite na životni stil milionera zamišljate veliki broj skupih kredinih kartica sa velikim limitima, ako i brojnim pogodnostima koje dobijaju samo najbogatiji. Sudeći po Stenlijevom istraživanju, oni koji su sami zaradili novac ne toše na skupo održavanje kreditnih kartica, već koriste jeftinije varijante.

2. Ne kupuju preskupe poklone deci

 

Milioneri su uvek spremni da izdvoje novac na obrazovanje, kako za sebe, tako i za svoju decu, ali mnogi znaju da kažu „dosta“ kada je u pitanju podrška koju daju svojoj odrasloj deci. Oni znaju da preterano darivanje deci može da šteti, a nepisano je pravilo da što višedolara deca dobiju, manje će sama da stvore. Oni deci retko daju velike poklone, a najčešće im pomognu pri kupovini kuće.

3. Ne troše sate na vođenje svojih poslova

 

Istraživači su došli d zaključka da je posedovanje akcija glavni deoposlovnih strategija većine milionera. Ali, većina ispitanika ih ne dira često, pa više od 40 odsto njih nije trgovalo deonicama u protekloj godini, pa samim tim ne troše sate na vođenje svojih poslova.

VIDEO: Ilon Mask, biznismen i genije koji planira da pravi grad na Marsu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    25. novembar 2020 | 23:32

    DECU UCE OD MALIH NOGU DA NESTO RADE I PLACAJU IM SKOLOVANJE I STUDIJE SAMO AKO VIDE DA SU DECA VREDNA I UCE !!! KOJE DETE NECE DA UCI ONI GA ISTERAJU IZ KUCE KAD POSTANE PUNOLETNO DA UZME SEBI STAN I DA RADI !!! KASNIJE KAD DECA ODRASTU VIDJAJU SE SA DECOM ZA BOZIC I USKRS U RESTORANU UZ DOGOVOR KO CE PLATITI RUCAK ILI VECERU !!! VASPITAVAJU IH STROGO I TEK KAD VIDE DA SU SPOSOBNI DA VODE FIRMU ILI FABRIKU ONDA IM SVE PREPISU A ONI IDU U PENZIJU I POVLACE SE !!! OVAKO JE U SVICI !!!

  • Mrak

    26. novembar 2020 | 07:43

    I cetbrta stvar koju ne rade milioneri je da povecavaju plate svojim zaposlenima i tako im vise ostane....

  • Lejla

    26. novembar 2020 | 05:53

    Kir Janje...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>