• 0
 ≫ 

Od pripravnika do direktora: Kako je izgledao put jedne od najvećih zvezda kompanije Dizni?

 ≫ 

Karim Danijel trenutno je na čelu divizije "Media and Entertainment Distribution", a ideja je da platforma Disney Plus u narednim godinama premaši uspeh Netflixa. Ostaje pitanje da li će im to poći za rukom...

  • 0
Kareem Daniel Kareem Daniel / Foto: thewaltdisneycompany.com

Karim Danijel (46) je odrastao u Čikagu, SAD, i kao dete je obožavao da čita komične knjige. Provodio je sate obuzet tim hobijem, a onda je godinama kasnije stigao na vrh najveće kompanije iz oblasti zabavne industrije, a to je "The Walt Disney Company", i tako se pridružio najuspešnijim biznismenima.

Taj profesionalni put, međutim, nikako nije bio lak. Zadržavanje u prodavnicama stripova u lokalnim tržnim centrima nisu mogli da obećaju zavidnu karijeru. Počeo je kao pripravnik u ovom gigantu, vrednom više od 200 milijardi dolara, a sada je prvi čovek divizije "Media and Entertainment Distribution".

To je novoformirana grupa za distribuciju medija i zabave, a Danijel ima zadatak da donosi odluke o cenama, marketinškim pitanjima i načinu na koji će se fanovi povezati sa platformom Disney Plus. Ideja je da ovaj striming servis nadmaši trenutno najpopularniji Netflix.

Karim Danijel je, od oktobra 2020, ujedno i na najboljem mestu od svih izvršnih direktora iz kompanije, koji su afro-američkog porekla. Kako piše Blumberg, on svoj veliki uspon i uspeh dobrim delom duguje Bobu Čapeku, glavnom izvršnom direktoru američke kompanije.

Čapek ga je prvi put angažovao kao pripravnika, kada je Karim bio na postdiplomskim studijama. Nakon toga, ovaj Amerikanac je radio kao senior biznis organizator, a onda i kao direktor korporativne strategije.

- On je sjajan izvršni direktor koji ima neverovatnu objektivnost kada je reč o donošenju odluka, zasnovanim na činjenicama - rekao je Čapek u jednom intervjuu.

Pre nego što se pridružio Dizniju, radio je za "Goldman Sachs", a ima MBA i diplomu iz oblasti inženjeringa, s Univerziteta Stenford. Ističe da je veliki fan holivudskih filmova, koji takođe voli i mala, nezavisna ostvarenja.

Video: Ribar postao milioner preko noći: Dok se šetao pored obale mora, naišao je na pravo blago.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>