• 0
 ≫ 

Tržište vapi za radnicima, ali šefovi slabo prave kompromise: Ne žele fleksibilnost

 ≫ 

Segment gde trenutno ima posla je ugostiteljstvo, ali su uslovi rada lošiji - naporne smene i mala zarada

  • 0
Kancelarija, posao, zaposleni, korona mere

Foto: Shutterstock

Prema godišnjem istraživanju koje uključuje više od pet miliona oglasa, tri od četiri posla oglašena u Velikoj Britaniji još uvek ne nude nikakvu vrstu fleksibilnih radnih opcija.

S druge strane, broj slobodnih radnih mesta porastao je na 20-godišnji maksimum od 1,1 milion između jula i septembra. "Timewise", inače, prati milione oglasa za 17 reči ili fraza, kao što je deljenje posla.

Iz ove analize su otkrili da je udeo postavljenih oglasa, koji nude neki vid fleksibilnosti, samo 26%. Tokom poslednjih 19 meseci pandemija je izazvala seizmički potres u mnogim profesijama - prebacivši veliki deo radne snage na rad na daljinu preko noći.

Otprilike polovina zaposlenih sada radi fleksibilno u nekom obliku, dok devet od 10 ljudi kaže da želi fleksibilnost na svojoj sledećoj radnoj poziciji. Ipak, nije lako naći takve poslove, iako se Britanija suočava s velikim deficitom radne snage, i bilo bi očekivano da poslodavci naprave kompromis.

Segment gde trenutno ima posla je ugostiteljstvo, i BBC prenosi da je tržište preplavljeno poslovima, ali da se ne nude dobre plate. Reč je o napornijim smenama, koje su lošije plaćene, a uslovi su ispod kvalifikacija određenih radnika. Regruteri se, pritom, iz iskustva radnika - ni ne javljaju na telefon.

Istraživanje "Timewise"-a je takođe otkrilo da su rad sa skraćenim radnim vremenom i niska plata i dalje sinonimi u Velikoj Britaniji. Oko 19% oglašenih slabo plaćenih poslova - onih koji plaćaju do 20.000 funti u ekvivalentu punog radnog vremena - pominje mogućnosti skraćenog radnog vremena.

Video: Direktor Air Monenegro za Telegraf o rezultatima nove crnogorske avio-kompanije i budućim planovima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>