• 40

Beograđanin platio 2.500 dinara kazne za trčanje deteta kroz stan

Nova odluka o kućnom redu u stambenim zgradama još nije ni stupila na snagu, a jedan Beograđanin već je platio kaznu u iznosu od 2.500 dinara

  • 40

Novi kućni red koji bi uskoro trebalo da bude usvojen predviđa poštovanje mira i tišine radnim danima od 16 do 18, vikendom od 14 do 18 i noću od 22 do sedam ujutru. Kazna za nepoštovanje ovih mera iznosi 5.000 dinara.

Kako piše Blic, Beogađanin Nenad Elezović bio je primoran da plati kaznu za narušavanje reda i mira, zbog deteta koje je trčalo kroz stan.

Nenad Elezović je rekao da mu je, zbog žalbi komšija, policija više puta dolazila na kućna vrata.

- Situacija je počela tako što mi je komšija zamerao da se čuje neka buka iz mog stana, ali kada sam ga pitao kakva, nije umeo da mi objasni. Pretpostavljao sam da to može biti samo kada moje dete, koje je tada imalo dve godine, koje protrči u toku igre, ali on mi nije verovao - kaže Elezović.

Otkriva da je agonija trajalo oko godinu dana, i da je, posle svega, odlučio da plati kaznu, kada su i konstantne posete policije prestale. Elezović je pravdu pokušao da potraži i na sudu, ali je ovu kaznu bilo teško obrazložiti, a sudija koja je bila zadužena za njegov slučaj rekla je da ne može da napiše da je kažnjen jer je dete potrčalo kroz stan.

- Hoću da se kod ljudi podigne svest o tome da treba pustiti decu da odrastaju na miru. Ne može im se zabraniti svako igranje, pa makar bilo i u veme odmora - zaključio je Elezović.

VIDEO: Zbog čega sve mogu da vas kazne

(Telegraf Biznis/Blic)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ljubica

    Trebalo je da plati jos vise. Dete od 2 godine i 10 kg. vise od godinu dana maltretira komsije. Ako to ono zaista radi. Zamislite sta ce tek da radi kada bude imalo 12 godina i 50 kila?

  • komšija

    Ko je nadlezan za pse koji laju po ceo dan i noc?

  • Ник

    Маму мамину поред нане нанине , нанине наненану. Крај и код нас

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke