• 0

"Naš" Alabar gradi mini grad u Sloveniji - šoping centar i hotel od 100 metara

Arapi preuzimaju većinu kompanije

  • 0

Kompanija Igl hils, našoj javnosti poznata po gradnji "Beograda na vodi", radiće sa biznismenom Izetom Rastoderom projekat Stožice u Ljubljani. Kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), kako se očekuje, preuzeće 51% udela, pišu slovenački mediji.

Rastoder je postao vlasnik komercijalnog dela stadiona i dvorane Stožice 2017. godine nakon što je od Društva za upravljanje imovinom banaka (DUTB) kupio potraživanja društva Grep, a zatim kao jedini zastupnik u stečaju Grepa preuzeo imovinu na kojoj su potraživanja bila osigurana.

Nakon što je prošle godine objavljeno da Igl hils planira da kupi nedovršeni komercijalni deo Stožica, Arapi će prema pisanju lista Finance sada preuzeti 51% udela u Rastoderovoj projektnoj kompaniji, a ostatak bi zadržao Rastoder.

Očekuje se da će projekt ostati približno onakav kakav je planiran prema prostornom planu (šoping centar i hotel visok do 100 metara), ali mogao bi i da poveća broj spratova.

Za završetak potrebno je još 50 do 65 miliona evra, navode mediji. Podsetimo, Igl hils, čiji je direktor Mohamed Alabar, gradi i naš Beograd na vodi, vredan tri milijarde dolara.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>