• 3
 ≫ 

Kupite vikendicu na nekom od jezera Srbije: Ovo su detaljne cene, a jednu nude u zamenu za džip

 ≫ 

I dalje po Srbiji mogu da se nađu pristojne vikendice za svega nekoliko hiljada evra

  • 3
Dunav, Srebrno Jezero, Palićko jezero

Foto: Shutterstock, Promo, Marko Jovanović

Nema više sumnje oko toga da li se isplati vikendica negde u Srbijii - isplati se. Zavisno o kom jezeru u Srbiji je reč, cena vikendica može biti od 10.000 pa do 200.000 evra, zavisno od kvadrature, lokacije, opremljenosti. Zato, ako već nemate malu oazu mira i prostor za uživanje pored vode, vreme je da o tome razmislite.

Pandemija korona virusa okrenula je većinu građana, koji su uzeli dane godišnjeg odmora, da ih provedu u zemlji. To je mnoge nateralo da razmatraju prirodne lepote Srbije, dok su ranije hrlili na plaže u inostranstvu. Dobro je prošao onaj ko već ima vikendicu, a posebno ako su u blizini vode, poželjno jezera, jer je to pravi letnji kutak za odmor od posla i od korone. Oni koji nemaju takve vikendice, tražili su ih po svim delovima zemlje.

Ono što je primetno,korona virus je lansirao skok potražnje za kućama i vikendicama. I dalje po Srbiji mogu da se nađu pristojne vikendice za svega nekoliko hiljada evra, dok cena može drastično da raste zavisno od lokacije i, naravno, opremljenosti, kvadrature.

U nekoliko navrata sam donosili cene, a evo kakva je ponuda pored domaćih jezera:

Zlatarsko jezero

 

Kopaonik, Zlatibor, Zlatar

Foto: Telegraf.rs

Ukoliko vas zanima vikend kuća u blizini Zlatarskog jezera, prosečna cena kvadrata, prema kreditnom kalkulatoru Halo oglasa, iznosi oko 350 evra. Na terenu, cena ide i na više i na niže od toga. Tako su trenutno u ponudi vikendice od 15.000 evra do 45.000. I po nižoj ceni, moguće je birati. Tako je u ponudi, na primer, kuća na padinama Zlatara i Jadovnika, na 1.380 metara nadmorske visine, odmah useljiva i renovirana. Ima ukupno 90 kvadrata, a cena je 15.000 evra.

Za iste novce, u ponudi je i kuća od 50 kvadrata sa tri ara placa, a vlasnik je zainteresovan da ovu vikendicu zameni za džip.

Palićko jezero

 

Palićko jezero nije za kupanje, ali jeste još kako za vikend odmaranje pored vode i sa različitim sadržajima, pa i bazenima. Ovo popularno mesto drži cenu vikendica pa je ovakav prostor u proseku moguće kupiti po ceni od 650 evra za kvadrat. U ponudi na Paliću trenutno je nekoliko odličnih vikendica i to po ceni od oko 150 evra pa do 1.500 evra po kvadratu, koliko koštaju i stanovi u Beogradu.

Srebrno jezero

 

Veliko gradište ima Srebrno jezero koje je za kupače verovatno najpopularnije jezero u Srbiji. Vikendica u ponudi konstantno ima oko 20, što znači da je i kupoprodaja razvijena, odnosno da je tržište živo. Prosečna cena kvadrata je oko 520 evra, a to u praksi znači da mogu da se nađu vikendice od 20.000 evra pa do 85.000 evra.

Ramska tvrđava

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan MIljević

Đerdapsko i Borsko jezero

 

Đerdapska klisura zajedno sa jezerom i nacionalnim parkom jedan je od najlepših krajeva Srbije. Taj deo je pogodan za razvoj nautičkog turizma, pa oni koji imaju vikendicu u tom kraju mogu da razmišljaju i o rentiranju. Tamo se često organizuju takmičenja u pripremanju ribljih specijaliteta na otvorenom prostoru i lov soma na bućku. Ono što je trenutno aktuelno u ponudi jesu kuće od oko 30.000 evra i 100 kvadrata prostora. 

Kada je reč o Borskom jezeru, tržište je u tom kraju pasivnije, ali ipak može da se nađe nekretnina. Za oko 10.000 evra, moguće je izabrati kuću. Prosečna cena kvadrata u okolini Bora kreće se oko 250 evra, što ovaj kraj čini najpovoljnijim za kupovinu.

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa divljaju?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>