• 0

Dobro čuvana tajna: Kućica blizu prestonice u kojoj se spava, kuva i pije rakija za 0 kuna ili RSD

"U budućnosti ću kućicu iznajmiti, ali za sada se ništa ne plaća", kaže Petar

  • 0
kucica zagreb

Foto: Romeo Ibrišević/Punkufer.hr

Petar Miljenović, za prijatelje Pero, jedan je od retkih, ako ne i jedini hrvatski ugostitelj koji svoj smeštaj iznajmljuje potpuno besplatno. Njegova lovačka kućica smeštena je "usred ničega" na granici sa Slovenijom. U blizini Pogane jame na 980 metara nadmorske visine čuvana je tajna izletnika, lovaca, planinara i zaljubljenika koji dolaze u idilični žumberački kraj, piše punkufer.

- Iznad sela Grič, koje se nalazi na 780 metara i najviše je naseljeno mesto na Žumberku, ide se još 5 kilometara uzbrdo. Ključ je uvek "pokraj otirača" - kućica je otvorena za sve putnike naernike i fotografe koji se lako izgube u žumberačkim prostranstvima. Pokraj kućice je živopisni izvor, a voda nakon otprilike 300 metara ide u veliku špilju nazvanu Pogana jama.

Osim peći i, naravno, narezanih drva, u kućici ima nekoliko lonaca, karta Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje, i ono najvažnije, boca žumberačke rakije.

- Vrata kućice otvorena su svima, a lovci i izletnici znaju da se onde mogu odmoriti i prespavati. Prespavati može deset ljudi, ali morate znati da je to robinzonski odmor.

Kupatila nema, tek toalet. Na raspolaganju je i pečenjara kao i rakijica koju donesem svakih nekoliko dana. Ponekad me dočeka 50 kuna, a nekad 2 evra umesto zahvalnice.

- U budućnosti ću kućicu iznajmiti, ali za sada se ništa ne plaća - kaže Petar.

Video: Iran predstavio svoju prvu hotelsku kapsulu: Cena jedne kreće se i od 1.000 evra

(Telegraf Biznis/Punkufer.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>