• 3
 ≫ 

Našli smo "kocku" iz snova da živite kao car: Nalazi se na jednoj srpskoj planini, košta od 20.000 €

 ≫ 

Konstrukcija krova i kabine, napravljena je od panela koji se sastoje od unakrsno lepljenih daski

  • 3
Sein studio Foto: Instagram/sein_studio

Drveni paneli postali su poslednjih godina ne samo poželjan materijal, već se ubraja i u najbolje rešenje kada je reč o vikednicama, kolibama i malim kućicama koje su sve traženije u Srbiji.

Iako je prva asocijacija na njih da je planinska kuća, ne mora da bude tako. Mogu da budu i pogodne i za gradsku sredinu, a svakako ćete doprineti svom kvalitetu života.

Ako je reč o montažnoj kući sa drvenim panelima, a da je do 60 kvadrata, sa svim ukupnim troškovima njena cena bi bila oko 20.000 evra. A one mogu da budu gotove za mesec dana.

Jedna slična je ona koja uskoro niče na Čigoti. Manojlo Vujović koji je investitor kaže za Telegraf Biznis da je želeo da ukaže na to da moderan tip arhitekture može biti primenjen i u Srbiji.

Projekat je nastao kao ideja da se u netaknutoj prirodi Zlatibora ispod samog planinskog vrha u srcu parka prirode napravi oaza hedonizma.

Kako nam otkriva Vujović, tri nezavisne kuće u 3 nivoa od po 80m2 svaka, predstavljaće utočošte za apsolutnu relaksaciju i uživanje.

Nešto malo dalje, planirana je i koliba koja je zapravo montažna kuća od drvenih panela koji se opet sastoje od unakrsno lepljenih daski.

Ta kuća Sein Studija zapravo je kvadratni objekat osnove 5×5 metara, zamišljen je kao odmaralište za dve ili više osoba. Kabina je prilično mala pa je arhitektonski cilj bio stvoriti mnogo različitih prostora i eksperimentisati sa ovim ograničenim prostorom.

Završna obrada je od borovog drveta. Ova drvena kabina obiluje prirodnim svetlom koje se zahvaljujući skraćenoj platformi uspeva dobiti kako sa gornje etaže tako i sa donje.

Krov je na jednu vodu što doprinosi jednostavnosti celog objekta i doprinosi brzoj i efikasnoj masovnoj izgradnji.

Grejanje vode kao i dodatni izvor električne energije biće omogućeno preko solarnih panela na krovu, ali isto tako je predviđena peć u dnevnoj zoni koja ce doprineti boravišnoj atmosferi naročito u zimskim mesecima. Projekat ove drvene kolibe takmičio se i na konkursu Mini home.

Video: Nisu priče iz 1001 noći, ali platiš 1000 evra za noć: Dobiješ luksuzni šator i spavaš ko sultan

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>