• 52

"Zatvorili mi pogled s terase u Beogradu": Još jedna zgrada ide u nebo, stanari nemoćni

Tamo gde su do pre nekoliko godina bile samo porodične kuće, čak pretežno niske, sada su otmene vile ili zgrade sa nekoliko spratova

  • 52
Terasa s pogledom Foto: Shutterstock

Kako sprečiti zaklanjanje pogleda s terase ili prozora u Beogradu? Verovatno nikako, posebno ako objekat koji se gradi ispred ima dozvolu da bude tu.

Nedavno smo pisali o identičnom problemu koji je sve učestalija pojava na prenaseljenom Zlatiboru, a i Beograđani se maltene svakodnevno žale na rastuću gradnju bez plana i kraja.

Deluje kao da se nove stambene zgrade, manje ili veće, više ili niže, praktično "uglavljuju" među već postojeće, kako bi se popunio svaki pedalj na ulicama oko centra, Vračara, Voždovca, i ostalih traženih opština i naselja.

Ako je gradnja legalna, ne možete uraditi mnogo po pitanju zaklanjanja pogleda. Gotovo sva prigradska naselja propirmila su oblik urbanih, barem u nekom procentu. Tamo gde su do pre nekoliko godina bile samo porodične kuće, čak pretežno niske, sada su otmene vile ili zgrade sa nekoliko spratova.

Takođe, niču i soliteri koji zaista umeju da remete mir i postojeće okruženje, zelenilo, pogled. I naši sugrađani pomno prate dešavanja na tržištu nekretnina, i često reaguju na Tviteru.

Jednom korisniku ove mreže, nicanjem nove stambene zgrade, pogled sa terase je potpuno "zatvoren".

"Kako prodaš kuću investitoru za neki stan, a ne vodiš računa o tome šta će taj soliter tu da "zatvori". Ili kako niče niz zgrada tamo gde je bila kuća ili dve", takođe je jedan u nizu komentara. Primetno je da, čak i u delovima grada gde je do skoro bilo nezamislivo videti neku višu stambenu zgradu, to više nije slučaj.

Neretko se piše i tome kako vlasnici nekih nekretnina reklamiraju "kuću ili apartman sa pogledom", a onda nakon nekoliko meseci ispred vašeg balkona ili prozora nikne visoka zgrada. Ipak, to su stvari za koje često ne postoji garancija. Recimo, upravo isto se često dešava na primorju.

Video: Koliko trenutno u Beogradu ima divljih objekata?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    1. jul 2021 | 20:07

    prodaju sumu u arandjelovcu.njivu u valjevu.ocevinu u kosjericu..prodaju sve moguce "poglede" i kupe 30 kvm u beogradu !!! .. I pocne da im fali POGLED !????????? amaan ljudii..

  • Gordana

    1. jul 2021 | 21:10

    Sve moze da se resi da nisu potplaceni inspektori, gradjevinska direkcija. Beograd je unisten grad totalno, zato se njima i ne ide u Evropu, tamo postoje zakoni koji moraju da se postuju.

  • Mila

    1. jul 2021 | 20:25

    Bas iz tog razloga sam prodala stan na Vracaru. Sada imam kuću u predgrađu i ne patim za centrom uopšte.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>