• 7

Živite u skučenom stanu? Raspametiće vas ideje za najbolji mogući enterijer u malo kvadrata

Bilo da je reč o kući ili stanu, uvek je najvažnija organizacija, posebno ako višečlana porodica boravi u malom prostoru

  • 7
Enterijer male drvene kuće Foto: Shutterstock

Mala nekretnina, a velike potrebe - to je problem koji muči brojne porodice. Ozbiljan je izazov urediti unutrašnjost doma tako da bude estetski lep, ali pre svega komforan i funkcionalan.

Bilo da posedujete omanju drvenu vikendicu kakve su sada planetarno popularne, ili imate višečlanu porodicu, a stanujete u skučenom stanu - uvek je važna organizacija prostora.

Iako deluje lako izvodljivo, mnogima ne polazi za rukom da od 30, 40 ili 50 kvadrata naprave svoj "dom iz snova", jer kao da im uvek fali "još jedna soba", kutak za rad, galerija, prostranije kupatilo i tome slično.

Prva bitna stavka vezana za enterijer, ako želite da prostor barem vizuelno deluje veće, jeste da birate svetle, neutralne boje, i da se maksimalno otarasite nepotrebnog nameštaja, poput glomaznih ormara, garnitura, kredenaca... Sve to značajno zatvara prostor.

Takođe, ne zaboravite da i detalji umeju da "zaguše" prostor.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Living Micro (@living.micro)

Ranije je struktura stanova bila takva da svaka prostorija bude zasebna, a u tom slučaju je mnogo pregrada i zidova koji vizuelno smanjuju prostor. Otkako je zaživeo koncept "open space" - lakše je organizovati prostor, mada nije uvek ni stvar u kvadraturi.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Living Micro (@living.micro)

Postoje velike nekretnine, posebno u domenu kuću, gde ima dovoljno mesta da se svaka prostorija adekvatno osmisli - a opet, ljudi prave greške, bilo vlasnici ili stručnjaci koje angažuju.

Bilo bi dobro i da pravite klasične kuće, a ne u A-formi, ako želite da dobijete na prostoru. Ove druge jesu atraktivne, ali nisu mnogo funkcionalne, budući da su velike kosine pri vrhu i ne možete do kraja da iskoristite svaki kvadrat.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Living Micro (@living.micro)

U postovima iznad i ispod možete videti neke primere savršenog enterijera, u skladu sa samim prostorom, ali i estetikom nekretnine.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Living Micro (@living.micro)

Da li vam se dopadaju predložene ideje?

 

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Living Micro (@living.micro)

Video: Stan u Beogradu ili na Zlatiboru: Šta je isplativije i unosnije?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hvala na savetu

    18. avgust 2021 | 21:31

    Pa ako se otarasim ormara,gde cu sa garderobom,posteljinom....bez ugaone - ali se na necemu mora sedeti...znamo i mi za te savete ali 40 kvadrata ostaje 40, krecili u belo ili ne

  • gde

    18. avgust 2021 | 21:41

    Stan bez špajza, raznih ostava za kofere, metle, usisivača, gomile zimnice, garderobe....

  • Vesna

    18. avgust 2021 | 22:55

    Svi prikazani stanovi imaju jako visoke plafone pa je moguce da se spavace sobe izdvoje tako,ali kod nas su svuda standardni plafoni tako da sve te ideje padaju u vodu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>