• 1

Top 3 promene od poda do plafona: Cene kvadrata skaču, ali ova kreativna rešenja donose uštedu

Tržište nekretnina nastavlja da se grana u svim pravcima, a u poslednje vreme pažnja je posebno usmerena na besprekorne enterijere

  • 1
Home Before After Kuća uređenje sređivanje renovacija Neverovatna transformacija 2 diptih Foto: Instagram/beforeafter.team/houselust

Deluje da saveti i cake o uređenju i renoviranju kuće/stana - nikada nisu bili dostupniji.

Naime, više ne morate da kupujete specijalizovane magazine ili da nužno angažujete stručno lice radi konsultacija, jer vas pregršt opcija i ideja čeka na Instagramu.

Stranica beforeafter.team se bavi nekom vrstom promovisanja neverovatnih transformacija, kako cele nekretnine, tako i zasebnih prostorija, poput kupatila, terase, kuhinje.

U vreme kada cene nekretnina divljaju, a poskupljuje i građevinski materijal, kao i usluge majstora, svaki vid štednje je "zlata vredan". Ponekad se možete bolje organizovati u malom, nego u velikom prostoru, samo je važno da znate principe funkcionalnosti.

Moderne ideje usmerene su na to da uređenje bude i lepo i praktično, prilagođeno svakodnevici, a opet sa stilom. Recimo, važno je znati da klizni sistemi vrata i prozora štede prostor, svetle boje ga "otvaraju", a pregrađivanje vam može doneti više benefita nego što mislite, posebno ako je porodica velika.

Od ruine do otmene vile

S druge strane, na tržištu danas možete pronaći veliki izbor materijala, cene usluga takođe variraju, te stoga postoje rešenja za maltene svačiji džep. Računajte da, recimo, renoviranje kupatila danas u Srbiji košta od 1.500 do 5.000 evra, u proseku. Sve zavisi da li ga opremate jednostavno i po nižim cenama, ili luksuzno.

Zanimljivo je da ljudi nemaju uvek predstavu šta mogu da urade s nekim prostorom, ako je on u lošem stanju, sve dok ne "pokupe" neke tuđe ideje. Kvadrati takođe nisu uvek presudni, a neke prostorije uvek mogu da se "ožive", kao što su zapuštena lođa, natrpani špajz ili "šupljine" koje zjape - recimo deo ispod stepenica.

Veselije boje oplemenjuju prostor

Kako smo pisali i početkom septembra, u Srbiji je oboren rekord po pitanju kupovine stanova: naime, za jedan mesec građani su kupili čak 13.000 jedinica. Dakle, jagma za nekretninama definitivno ne prestaje, iako su cene u pojedinima delovima Beograda, ali i ostalih većih gradova, otišle previsoko.

Potražnja je svakako i dalje veća od ponude, i otuda taj disbalans. Ipak, ako već morate da izdvojite solidan novac za kupovinu stana/kuće, onda barem možete uštedeti na ovim pratećim stvarima, kao što je uređenje doma. Podstaknite svoju kreativnost, a inovativna rešenja prilagodite svom budžetu.

Jednostavno i komforno, a otmeno

Opet naglašavamo, čak i da birate manje životne prostore, možete ih opremiti tako da budu funkcionalni, a opet "rasterećeni" s estetske strane. Možda vam ovi trendovi, koji trenutno vladaju na tržištu, pomognu da rešite neke dileme.

Kako vam se dopadaju ideje s Instagrama?

Video: Stan u Beogradu ili na Zlatiboru: Šta je isplativije i unosnije?

(Telegraf Biznis/Foto: Instagram/beforeafter.team)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    9. septembar 2021 | 09:56

    Sve je ostvarivo kada se novac ima ali glavna nocna mora su majstori ! Oni su zaista kamen spoticanja i sa cenama i sa radom i sa svim prevarama i muljanjima, znanjem , oko materijala i vremena rada ... ma to je glavna prepreka . Cast izuzecima ali vecina je horor.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>