• 2

Tražite savršene nekretnine za odmor? 4 destinacije nude povoljne opcije, stan već za 16.000 evra

Zanimljivo je da, dok cene nekretnina na Zapadu rastu, u Turskoj padaju

  • 2
egipat Foto: Freepik

Kada kažemo "vikendica", uglavnom mislimo na kuću u svojoj domovini, po mogućstvu ne mnogo udaljenu od mesta gde stanujemo. Ipak, možda je vreme da malo "izađete" iz tog okvira razmišljanja.

Svoje utočište za odmor možete pronaći u maltene svakom kutku sveta, zavisno od budžeta i toga šta volite, koja klima vam prija, kakav mentalitet ljudi i određene zemlje, ali su neke opcije daleko povoljnije od nekih drugih. Stoga ih vredi razmotriti.

Ovo su trenutno najjeftinije svetske destinacije ako tražite kutak za odmor. Pronalaze se već za 30.000 evra, pa i manje. Kao i većini, verovatno vam prvo na pamet padaju čuvene italijanske kuće za evro.

Magična Sicilija

Upravo tu se nalazi najviše nekretnina koje se prodaju za samo 1 evro, mada se kupac u startu obavezuje na ispunjenje nekih zahteva, kao što je potpuno renoviranje. Cilj napuštenih mesta jeste da se smanji depopulacija stanovništva, odnosno poveća priliv novih žitelja.

Na severu i jugu ovog ostrva pronaći ćete na stotine nekretnina koje nudi Vlada Italije, ali se pripremite na to da nisu u najboljem stanju: štaviše, vrlo su ruinirane. Kuću koju kupite potrebno je obnoviti najkasnije tri godine od potpisivanja ugovora. Kao zalog, ostavlja se 2.500 do 5.000 evra.

Taj novac se kasnije dobija natrag, kada se završe radovi. Nekretnine su smeštene u unutrašnjosti Sicilije, uglavnom u starim gradićima koji imaju do 20.000 stanovnika.

Lipari old town streets, Sicily, Italy, Sicilija, Italija Foto: Shutterstock

Za koliko se nalazi stan u Istanbulu?

Prema nekim procenama, za manje od 25.000 evra možete kupiti svoj kutak za odmor. Zanimljivo je da, dok tržište nekretnina divlja svuda - a posebno na Zapadu, cene stanova u Turskoj padaju.

Ako izađete van užeg centra Istanbula, u naselja kao što su Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt na evropskoj strani, ili Maltepe na azijskoj strani grada, možete naći stambene jedinice već za 20-ak hiljada evra. Pritom, nije reč o garsonjerama, već o stanovima veličine 80 m2 ili više.

I Egipat ima šta da ponudi

Apartman za odmor u ovoj zemlji može se naći već za 16.000 evra. Svakako, Hurgada je tradicionalno najpopularnije letovalište, a tako jeftini stanovi nalaze se baš tu, tačnije u sklopu Aqua Tropical Resort - objekta u izgradnji, koji će se nalaziti tik uz more.

Stanovi će se prodavati po pomenutoj ceni pa naviše, a treba naglasiti da se i tako povoljan apartman nalazi u objektu sa bazenom, restoranima i saunom, te je odmor zagarantovan.

Viva travel, hurgada Hurgada / Foto: Pixabay

Crno more sve popularnije

Onlajn je moguće pronaći veliki broj stanova za prodaju ili izdavanje, u odmaralištima u Bugarskoj, uz obalu Crnog mora. Te nekretnine su sada odlična prilika, ako ste u potrazi za savršenim kutkom za odmor, posebno leti. Cene, kao i u susednoj Hrvatskoj, zavise od toga koliko su apartman/kuća udaljeni od plaže.

U svakom slučaju, bugarska obala mnogo toga nudi: od vodenih sportova, preko igranja golfa, pa do uživanja na divnim plažama. Studio-apartmane u ovom delu Evrope možete pronaći već za 13.000 evra.

Video: Ciprijani: Uvek je dobro širiti se na mesta koja volite

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>