• 5

Prodaje se palata "srpskih kraljeva tekstila" Teokarevića: Cena je veoma niska

Vila se prodaje za 566.500 eura

  • 5

Retko se u prodaji nalaze istorijski objekti poput ovog - luksuzne predratne vile Teokarevića, srpskih "kraljeva tekstila". Reč je o pravoj palati koja se nalazi u Paraćinu na 988 m2 sa placom od 1.388 m2.

Ako se još kaže da je vilu gradio Aleksandar Đorđević, jedan od najpriznatijih srpskih arhitekata iza kojeg su ostali objekti poput Belog dvora, Doma Aerokluba, Beogradske berze (danas - Etnografski muzej) i Doma trgovačke omladine - postaje jasno o kako retkoj prilici je reč.

Vila se prodaje za 566.500 eura, prenosi portal Na dlanu. 

Vila broj 1. Teokarevića, kako je zvanično nazvana kada je građena, smeštena je u neposrednoj blizini nekadašnje fabrike štofa koja je pripadala ovoj porodici čija se roba prodavala po celoj Evropi. Nakon Drugog svetskog rata bila je nacionalizovana kao i imovina ostalih ovdašnjih industrijalaca i veleposednika. Zidana je u francuskom stilu i sastoji se od četiri jednake etaže: podruma, prizemlja, sprata i potkrovlja. Svaka je bruto površine od po 247m2. Vila je, osim podruma, renovirana pre 20 godina. Sve etaže vile, od podruma, pa do potkrovlja, imaju zaseban deo koji je koristila posluga, od prostorija za njihov smeštaj i rad, pa sve do zasebnih stepenica.

Prizemlje se pretežno sastoji od primaćih prostorija: većeg i manjeg salona sa kaminima, kao i radne sobe. Na gornjim etažama nalaze se: dnevni boravak, kuhinja, trpezarija, kupatila i veći broj spavaćih soba.

Visina plafona u prizemlju je 4m, dok je na ostalim etažama 3m. Palata je, u ono vreme, posedovala lift, koji sada nije u funkciji, kao i bazen u dvorištu. Krov je pokriven kamenim elementima iz inostranstva. Dvorište je popločano "behaton" pločama, uređeno je, ozelenjeno, redovno se održava i ima čak i bazen.

U dvorištu se nalazi garaža za dva vozila, dok sa bočne strane postoji dodatni parking prostor. Deo nameštaja se prodaje zajedno sa vilom, dok je onaj koji ima veću vrednost, u svakom smislu, predmet dogovora. Nekretnina je uknjižena 1/1, bez tereta i zabeležbi i useljiva u kraćem roku, po isplati. Grejanje je etažno na gas, nekada je bilo i na čvrsto gorivo. Vila, sa dvorišne strane, u prizemlju i na spratu, ima po terasu.

Video: Koliki je milion dolara u kvadratima? U Monaku za te pare ćumez od 15, u Beogradu vila od 500m²

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>