• 9

Za stan od 29 kvadrata traže paprenu svotu: Izvorno stanje, fali pola nameštaja, ali lokacija ga "prodaje"

Zanimljivo je da posedovanje stana na drugom spratu zgrade, može podići njegovu cenu za čak 25 procenata

  • 9

U svetu nekretnina nikada nije "dosadno", a posebno u Beogradu, gde cene ne prestaju da skaču mesecima unazad.

Gotovo svakodnevno nas iznenade oglasi za stanove, a u poslednje vreme - mahom neprijatno. Uglavnom je reč o loše uređenim ili premalim, a precenjenim stanovima. Istina je da se manji stanovi, generalno, kotiraju bolje od velikih (75+ kvadrata), ali isto tako - čini se da su stvari za neke jedinice otišle predaleko.

Danas vam pišemo o stanu sa Vračara od svega 29 kvadrata, za koji traže čak 95.000 evra. Dakle, cena po metru kvadratnom je 3.276 evra, što u prvi mah ne deluje kao nezamisliva cifra za ovaj deo grada, ali treba uzeti u obzir da stan nije u "sjajnom" stanju.

Doduše, nalazi se na dobroj lokaciji: Gružanska ulica, nadomak Beogradskog dramskog pozorišta.

Po strukturi, ova nekretnina se vodi kao garsonjera, i prednost je što se nalazi na drugom od sedam spratova, a prethodno smo pisali da je drugi sprat - najtraženiji.

Zanimljivo je da posedovanje stana na drugom spratu zgrade, može podići njegovu cenu za čak 25 procenata.

Što se tiče ostalih informacija vezanih za ovaj stan na Crvenom krstu, navodi se da je uknjižen, polunamešten, ima jedan mokri čvor, stolarija je drvo, prodaje se u izvornom stanju, a godina gradnje zgrade je 2014.

Osim toga, reč je o centralnom grejanju, a od dodatnih prostorija kupcima je na raspolaganju podrum. U pitanju je gradska zona III.

Na fotografijama se jasno vidi da kuhinje, zapravo, nema - postoji samo sudopera, dok je i centralni deo stana potpuno nesređen; na sred prostorije je radni sto sa naslaganim kompjuterima, i pored je jedna fotelja.

Novine u svetu

Inače, u Britaniji se pojavio trend vezan za sam kanal prodaje: kupci i prodavci sve više zaobilaze agencije za nekretnine, a okreću se aplikacijama kao što je WhatsApp.

Skoro četvrtina londonskih kuća prodata je van tržišta u poslednja tri meseca prošle godine, prema podacima kompanije Hamptons International.

U anketi smo vas pitali: Da li podržavate prodaju kuća/stanova preko aplikacija ili ne?, a evo kako ste odgovorili: vas 62.50% je reklo da podržava ovaj vid prodaje, 3.75% kaže da načelno podržava, ali ne na štetu rada agencija, dok je ne tako mali broj - 33.75% - rekao da nije siguran koliko je takva vrsta prodaje sigurna.

Video: Ovo su cene izdavanja najtraženih stanova u Beogradu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravnik

    30. januar 2023 | 22:01

    Cene nekretnina i kirija vec su počele da padaju u to brzo,bavim se time.,

  • Agent

    30. januar 2023 | 22:38

    Cene su vec pocele pa padaju i ocekuje se jos veci pad

  • Бен

    30. januar 2023 | 22:40

    Нису станови поскупели него је вредност новца којег данас познајемо изгубила вредност, то је суштина проблема...'95 године цена квадрата на Новом БГД је била 1200 марака(то је јака цифра)а сви знамо да је почетком 2000их година у почетку 100 марака било 50 евра али само пар месеци,мало након тога се поравнало а имајући у виду да сваких 10 година новац девалвира испада да је цена од 2500 по кв."реална"али не за обичан народ.Масонска посла...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>