• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj grad je na meti bogataša: Cena jednog kvadrata ide i do 12.000 evra

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas je to grad koji najviše biraju oni sa punijim džepom

  • 0
Opatija Opatija / Foto: Shutterstock

Grad Opatija slavi 180 godina organizovanog turizma, a danas je to grad koji najviše biraju oni sa punijim džepom. Naime, direktor agencije za nekretnine Milan Mandić otkrio je da nekretnine kupuju uglavnom bogataši.

- Opatija je uvek atraktivna i zanimljiva zbog svoje istorije. Cene su vam sada trenutno nekih šest, sedam hiljada evra po kvadratu pa sve do 12 hiljada. Imamo i nekolicinu starih vila u prodaji i to su vam cene od šest, sedam pa čak i do 12 miliona evra - rekao je Mandić za RTL.

Inače, cene nekretnina u Hrvatskoj rastu iz godine u godinu. Cene su u prvom tromesečju ove godine u proseku porasle za 1,7 procenata u odnosu na prethodni kvartal, dok je na godišnjoj ravni rast cena iznosio 9,1 procenat, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Novi stambeni objekti u prvom tromesečju 2024. poskupeli su u proseku za 3,3 procenata u odnosu na poslednji kvartal prošle godine.

U odnosu na prvo tromesečje 2023. godine, cene novogradnji ojačale su za 6,2 procenata, pokazuje izveštaj DZS-a objavljen početkom meseca.

Cene postojećih stambenih objekata više su za 1,4 procenata na kvartalnoj, a 9,5 procenata na godišnjoj ravni. Cene stambenih objekata u prvom tromesečju 2024. u odnosu na poslednji kvartal prošle godine u proseku su za Grad Zagreb više za 1,8 procenata, za Jadran 1,4 procenata, dok su za ostala područja više za 2,2 procenata, prenosi Večernji.

Naime, i na godišnjoj ravni cene stambenih objekata u Zagrebu porasle su u proseku za 8,8 procenata. Na Jadranu je rast iznosio 8,9 procenata, a na ostalim područjima 10,8 procenata, pokazuju statistički podaci.

(Telegraf Biznis)

Video: Poklanja dve kuće, restoran i imanje: Neverovatna odluka Milana iz Ljiga, uslov je samo jedan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>