• 9
 ≫ 

Zašto su snižene stvari iz Zare nestale za nekoliko minuta? Black Friday groznica i dalje traje

 ≫ 

Zara je jedna od onih koja ima atraktivne Black Friday popuste, stoga privlači veliku publiku, međutim, kupci su sinoć imali dva izazova - ili nisu mogli da uđu u aplikaciju, ili su im "nestali" komadi koje su tražili, u rekordnom roku

  • 9
Zara, Black Friday, Crni Petak Foto: Shutterstock

Crni petak još traje, ali naši sugrađani još tumače popuste. Bilo je i žalbi zbog rada pojedinih kompanija, a našem portalu najviše su se javljali zbog, kako su naveli, rada aplikacije modnog brenda Zara.

Naime, aplikacija sinoć nije radila u danima ranije najavljenog popusta povodom Crnog petka. Kako navode naši čitaoci, oni su poslušali savete da "spreme korpu" i odbrojavali do 22h sinoć kada se očekivalo da počne prodaja.

Međutim, sinoć u jednom trenutku nije bilo moguće ući u aplikaciju.

"U 22h, ista je bila blokirana, a kasnije, ko je uspeo da uđe, cela korpa bila je prazna. Nije mi jasno šta se dogodilo", kaže naša sugrađanka N. J. (36)

Ona se pita da li neke zemlje imaju prvenstvo u kupovini s obzirom na činjenicu da se sve kupuje iz centralnih magacina. To nije bio problem samo u našoj zemlji.

Zara je jedna od onih koja ima atraktivne Black Friday popuste, stoga privlači veliku publiku. Akcija je aktivirana sinoć u 20 sati, a hiljade njih čekalo je da ostvari svoju kupovinu. Popusti idu do 40%, što je prilično atraktivno. I upravo, kao što naša sagovornica kaže, mnoge je iznenadilo što je samo za desetak minuta sve nestalo.

Kako nam kažu iz centrale kompanije koja je vlasnik Zare, reč je tehničkim problemima na čijem se rešavanju radi. Ističu da je zbog velikog interesovanja došlo do zagušenja i smetnji na radu aplikacije.

Obećavaju da će se posebno pobrinuti za rešavanje pitanja kako su odabrane kopre nestajale kada se aplikacija ponovo aktivirila. Poručuju da je danas sve u redu, ali i da nije bilo reč o tome da je određena zemlja imala prednost ili ne, već da je popust pušten u svim filijalama istovremeno.

Stara torba, novi izlog 

S druge strane, potrošači su na ovaj praznik šopinga imali i drugačija iskustva: Neki pohrlili za belom tehnikom koja je oglašena, ali su im u prodavnicama prodavci rekli da nema te robe na lageru.

Pojedini brendovi su prvo snižavali cene, pa su ih danas menjali, tako da su patike preko noći zapravo poskupele za 2.000 dinara. Naš sagovornik, pravni savetnik pri NOPS, Marko Dragić i upozorio je da nas mogu prevariti reklame za popuste, vizueleno. 

Upravo potrošači kada na današnji dan vide sniženja i šarene izloge, mogu da pomisle i da je reč o novom asortimanu, a to nije slučaj:

"Ulazim u Carpisu i vidim stare modele, a došla sam po jednu torbu koju znam da su dobili pre nekoliko dana. Kada sam pitala gde su ti konkretni modeli, rečeno mi je da su povučeni. Dakle, em popusti nisu veliki kao u SAD do 90 odsto, em je reč o modelima tašni koje su inače toliko snižene (50 odsto)", kaže nam Đ. B.

Sličan problem na Crni petak desio se i prošle godine - građani su javili da su razočarani jer nisu ostvarili popust koji je naveden, ili im je odbijena porudžbina. Drugi pak, sumnjali su da će im biti isporučena roba.

Video: Sve što niste znali o platnim karticama

(V.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gegula

    25. novembar 2022 | 17:12

    Zato sto su ljudi postali jadni. Moralno jadni.

  • Mama predskolca

    25. novembar 2022 | 18:30

    Crni petak kod nas je samo za ove nase "crne ovce".

  • Dr

    25. novembar 2022 | 17:59

    Ma nije ni bilo robe. Prevara. Bolje im je kad prodje crni petak da pridaju tu istu robu po većim cenama.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>