• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kinezi otkrili "fine dining": Otvaraju se skupi restorani, za obrok daju i po 500 dolara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Restorani koji se otvaraju imaju sličnu strategiju i svi su usmereni na iskustvo

  • 0
meso Foto: Shutterstock

Uprkos pandemiji, kineski lanac restorana Lu Stile otvorio je četiri nova restorana u poslednje tri godine u Pekingu i Šangaju. Mesečni promet ovih restorana iznosi 579.710 dolara mesečno, a obrok košta minimum 100 dolara po osobi.

Sudeći po više od 1.500 komentara, korisnici su bili najviše oduševljeni uslugom, ukusom hrane i "elegantnim" dizajnomom i hrane i restorana. Sve je više restorana koji se takmiče u zemlji čija kultura stavlja naglasak na dobru hranu - i gde se sve više razvija globalni trend trošenja na iskustva.

Restorani nude sezonske menije i osmišljen dizajn - jedan objekat u Pekingu tvrdi da je grm božura koji su presadili u prostor za sedenje na otvorenom star 880 godina.

Restorani koji se otvaraju imaju sličnu strategiju i svi su usmereni na iskustvo, preplavili su Kinu. Ukupan broj novih restorana koji propagiraju fine dining udvostručio se u 2021. godini, piše CNBC.

Podaci pokazuju da su trošenja za poslovna okupljanja opala, ali da je potrošnja pojedinaca porasla u velikoj meri. Obrok u restoranu Crni biser može koštati samo 23 dolara po osobi, dok u fine dining restoranima u Kini cene obroka idu i do 850 dolara po osobi.

- Restoran je bio krcat, uprkos ceni od 500 dolara po obroku. Sastojci za obroke dolaze iz svih krajeva Kine, a obroci su imali neke vrlo intrigantne teksture i ukuse. Restorani su postali savremeniji, jer mlađi potrošači više vole iskustvo u restoranima sa visokokvalitetnim proizvodima, zanimljivim konceptima i stilskim prostorima - objašnjava mladi stručnjak Cici Lu, koji se nedavno iz SAD vratio u Kinu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>