• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mir, čaroban panoramski pogled, čist vazduh: Luksuz koji nema cenu, a kafa daleko jeftinija nego u BG

Vreme čitanja: oko 2 min.

Godinama unazad tik uz čuvenu osmatračnicu, sa koje se pruža nestvaran pogled na ceo grad, postoji vrlo lep, ambijentalni kafić sa mobilijarom od drveta, tako da zaista imate utisak da ste u prirodi, šumi

  • 0
Bukulja cenovnik Bukulja / Foto: Telegraf.rs

Bukulja je "biser" Aranđelovca, ali i Šumadije, a mi smo još pre nekoliko godina pisali o potencijalu ove planine, čiji je turizam u ekspanziji.

Stiče se utisak da je godinama unazad Bukulja bila u senci ultra-popularnih domaćih planina kao što su Zlatibor, Kopaonik i Tara, ali lokalci oduvek veruju u njene čari.

Oni malo vispreniji na vreme su prepoznali da će doći do turističkog buma u srcu Aranđelovca, te su ulagali, pokrenuli biznise... Prednost Bukulje u odnosu na gorepomenute planine jesu (još uvek) niže cene placeva i kuća, kao i blizina Beogradu.

Podsećamo da je udaljenost Beograd-Aranđelovac svega 70-ak kilometara, tako da je izgradnja vikendice u ovom delu Šumadije ili "beg iz grada" za vikend - odlična opcija za sve Beograđane.

Ali, ovaj put želimo da skrenemo pažnju na ono što nas je prijatno iznenadilo, dok smo ispijali kafu na vrhu Bukulje, okruženi bujnim zelenilom i boraveći na čistom vazduhu...

Godinama unazad tik uz čuvenu osmatračnicu, sa koje se pruža nestvaran pogled na ceo grad, postoji vrlo lep, ambijentalni kafić sa mobilijarom od drveta, tako da zaista imate utisak da ste u prirodi, šumi.

Međutim, potom je pored izgrađen i objekat sa restoranskom i smeštajnom uslugom, koji takođe nudi prijatnu atmosferu. Napravljen je i asfaltirani parking, tako da turisti samo naviru.

Dakle, kada se popnete na sam vrh Bukulje, možete popiti piće, pojesti sladoled, ručati ili čak prespavati. Gledajući kartu pića, nismo mogli da ne primetimo koliko su cene niže u odnosu na Beograd, posebno kada je reč o kafama.

bukulja, cene Foto: Telegraf

Kao što možete videti na fotografiji iznad, espreso sa mlekom je 160 dinara, a njegova cena u Beogradu je, u proseku, 250 dinara. Čaj je 150 dinara, dok će vam isto piće na Kopaoniku ili Zlatiboru naplatiti - oko 300 dinara, pa i više.

Sok od ceđene pomorandže je 280 dinara, a cenu u našoj prestonici već dostiže 350 RSD. Kada je reč o miksu voća, cena ide još više nagore.

Svakako da su prestoničke cene uvek više, zbog same lokacije, cene zakupa prostora, obrta posla i tome slično, ali cene sa Bukulje želimo da istaknemo kao "svetao primer" ugostiteljske prakse, budući da je ovaj kafić do skoro bio jedini na vrhu planine, a da je ona i te kako posećena.

Nema turiste koji se popeo na vrh, a da nije seo da predahne uz piće.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>