• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dve kafe i dve flašice vode im naplatili 60 evra: Vlasnik opravdao cenu usluge pogledom na luksuzne jahte

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cene u turističkim oblastima u Italiji porasle su za 130 odsto

  • 0
kafa Foto: Shutterstock

Ovo leto ostaće jedno od najskupljih u istoriji, nakon niza skandala oko podizanja cena u kafićima i restoranima, koji su podjednako pogodili strane turiste, ali i same Italijane javlja CNN.

Sećate se priče o paru koji je morao da plati dodatnih 2 evra za uslugu sečenja sendviča na jezeru Komo, o čemu je Telegraf Biznis već pisao, ili pak o mladoj mami kojoj je ista suma naplaćena za zagrevanje mleka za bebu u mikrotalasnoj u gradiću Ostija.

Sada je jednom paru naplaćeno 60 evra za dve kafe i dve male flašice vode u hotelu na Sardiniji, iako je vlasnik rekao za CNN da su cene jasno navedene i naplata se uglavnom odnosi na pogled na skupe jahte u obližnjoj luci.

Turistima su naplaćivali i 2 evra za doplatu – prazno! – tanjir u blizini Portofina u severnoj Italiji, i 10 centi za kakao na kapućinu u kafe baru na jezeru Komo. Italijanski kafići retko koriste kakao na kapućinu, pa su zbog toga opravdali naplatu.

Cene u turističkim oblastima u Italiji porasle su za 130 odsto javlja CNN.

(Telegraf Biznis)

Video: Bili smo u Italiji: Ovako se pravi čuvena kafe Vergnano koja postoji 140 godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>