• 12

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vino od 400, naplatili im 4.200 dinara u beogradskoj kafani: "Em sam ga preplatila, a još sam se i otrovala"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada je stigao račun, blaga reč je da su bili šokirani, priča Beograđanka

  • 12
Vino račun Foto-kolaž: Pixabay, Telegraf.rs

Cene pića u noćnim izlascima oduvek su bile skuplje u odnosu na one u samoposluzi, ali jedna Beograđanka nikada ne bi pretpostavila da ta razlika čak može da bude desetostruka.

Kako je D. B. ispričala za Telegraf Biznis, ona i društvo su se uputili u kafanu i opredelili su se za belo vino to veče. Priznaje da nisu pitali koliko košta flaša, ali vođeni prethodnim iskustvima, pretpostavili su da je cena oko 2.000 - 2.500 dinara.

- Obično smo flašu vina plaćali oko 2.500 dinara, tačnije flaše vina se obično kreću oko te cifre i nešto više za kvalitetnija vina. Vođeni time, rekli smo da želimo flašu belog vina, klasičnog. Iskreno, nismo pitali za cenu, ali s obzirom da je ovo "obična" kafana i da "nije na glasu", nismo ni pomislili da bi cifra mogla da bude problematična - priča D. B. za Telegraf Biznis.

Međutim, kada je stigao račun, blaga reč je da su bili šokirani. Dve flaše vina, priča nam, naplaćene su im 8.400 dinara.

- Pritom,  u pitanju je vino koje u samoposluzi košta oko 400 dinara - pojašnjava ova Beograđanka i dodaje da "em da ga je preplatila, a još se i otrovala".

- Figurativno naravno, ali suština je tu. Naučili smo važnu lekciju i sada više nikada neću uzeti nešto pre nego što ne pitam koja je cena - zaključuje.

(Telegraf Biznis)

Video: Na prodaju najvredniji viski na svetu: Neko ne zaradi za života koliko vredi ova flaša!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    18. novembar 2023 | 18:07

    Marže po restoranima su inače ogromne, a sada uz izgovor poskupljenja su podigli cene za 100% .Porcija ćevapa u obližnjem restoranu pre godinu dana bila 500, sada 1050, pivo bilo 180, sada 350...Jeste sve poskupelo, ali mislim da su ugostitelji dodatno nabiflali cene za još toliko.

  • Душан

    18. novembar 2023 | 15:01

    Pa to je 2u1 nesto poput instat kafe. Ako bude dijareje to vam je 3u1.

  • Gola Istina

    18. novembar 2023 | 15:21

    Pa gospodjo u vreme kuknjave kako je hrana najskuplja u vreme parizera vi se bahatite, sa nocnim izlascima, to je luksuz tako vam i treba, takvih mi nije zao, ima ih i kod mene, samo trosenje samo jako

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>