• 16

Vreme čitanja: oko 1 min.

Burek od 1.000 dinara sa Kalenića razljutio Srbe, javio se muškarac iz Kovina: "Četvrtinu plaćam 180 dinara!"

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Beograđanka je četvrtinu bureka sa mesom platila 480 dinara, dok faktički ista četvrtina u Kovinu košta 180 dinara

  • 16
burek sa mesom, burek u kovinu, račun Ilustracija: Telegraf/Privatna arhiva

Nakon što smo objavili da kilogram bureka sa mesom, u lokalu na Kalenić pijaci, košta 1.000 dinara, ekipi Telegrafa javio se muškarac iz Kovina, koji je svoju "četvrtinu" platio svega 180 dinara. Podsetimo, Beograđanka je 480 grama (što u ovoj pekari dođe četvrtina) bureka sa mesom, 250 grama bureka sa sirom i jedan jogurt platila tačno 720 dinara. S druge strane, Kovinac je tri četvrtine bureka sa sirom i jednu četvrtinu bureka sa mesom platio čak 60 dinara manje!

Kako nam je ispričala Beograđanka juče, zanimljivo je da u lokalu na Kaleniću ne možete da tražite osminu ili pak četvrtinu bureka, već se kupuje na grame. Tako je ona rekla da joj od oka iseku četvrtinu, pa koliko grama bila.

- Palo mi je na pamet, ko još prodaje burek na grame, iseci četvrtinu pa koliko je, rekoh - ispričala nam je ona, ni ne sluteći da će ja ta četvrtina nekoliko minuta kasnije koštati 480 dinara. Faktički istu tu četvrtinu, na oko sat vremena od Beograda, muškarac iz Kovina platio je 180 dinara.

- Kod nas je princip sledeći, kažeš hočeš jedan burek i oni ti iseku četvrtinu. Burek sa mesom plaćam 180 dinara, dok je sa sirom 20 dinara jeftinije - priča on za Telegraf Biznis.

Javnost je podelio i slučaj na Kosmaju, gde jedan restoran naplaćuje čašu vode 40 dinara. I dok neki ovakav potez pravdaju komentarima "da se sigurno ne naplaćuje česmovača", drugi smatraju da i da je tako - trebalo bi da bude na račun restorana.

A evo kako su svoj potez opravdali iz lokala.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Che_Guevara

    16. februar 2024 | 17:21

    Tepsija bureka je standardno 1,2 kg, i seče se na četvrtine i osmine, samo u Beogradu se na grame prodaje, ko drogu da diluju

  • Ag

    16. februar 2024 | 13:38

    Da, da..kolika je plata u Bg a kolika u Kovinu, to ste slucajno izostavili ili sta? I lepo napisite kolika je cetvrtina u Beogradu a ne ovako konfuzno, 1000d zvuci malo zesce, jel' da..

  • Marina

    16. februar 2024 | 14:23

    Ja sam se zapanjila kad sam otkrila da u Pk prodaju burek na cetvrtine i osmine. U Bg je oduvek bilo na grame. I u Bg su vece tepsije. Ako je gospodja uzela cetvrtinu bureka, a ispalo je 480 gr, nije onda isto kao od 250gr. I to je, znaci,nesto visa cena po kg nego u unutrasnjosti. Lepo je rekla Koko Sanel, rucni rad je skup, ili ga plati ili zavrci rukave. Prosta logika. O troskovima privatnika je iluzorno raspravljati. Pozdrav.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>