• 0

Mask tvrdi da je odbio poziv za Davos jer je "dosadan": Organizatori WEF-a kažu da ga nisu ni zvali

Portparol WEF-a Jan Zopf rekao je za AP da je milijarder poslednji put pozvan 2015. godine

  • 0
Elon Musk, Mask, DAVOS Foto: Tanjug/AP

Milijarder Ilon Mask i organizatori Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, imaju krajnje različita mišljenja kada je reč o odsustvu vlasnika Tvitera na ovogodišnjoj konferenciji.

Podsetimo, na sastanku u Švajcarskoj će se okupiti rekordan broj biznismena, predstavnika najvećih svetskih kompanija, lidera država i poznatih ličnosti, među njima i predstavnici Srbije.

Mask, inače kritičar WEF-a, je nedavno izjavio da je bio pozvan u Davos, ali je odlučio da preskoči konferenciju. S druge strane, organizatori WEF-a tvrde da milijarder nije pozvan skoro deceniju.

Portparol WEF-a Jan Zopf rekao je za AP u utorak da poslednji put kada je Mask pozvan nije "bilo u ovoj godini i ne skoro - poslednji put 2015. godine".

- Mask se nikada nije registrovao niti prisustvovao u nekoliko prilika kada je bio pozvan na konferenciju 2010-ih - dodaje portparol.

U međuvremenu, Mask je prošlog meseca tvitovao: "Bio sam pozvan na Svetski ekonomski forum, ali sam odbio".

 

Nedelju dana kasnije, u još jednom od tvitova, obrazložio je svoju odluku.

"Razlog mog odbijanja nije zato što sam mislio da su upleteni u dijaboličke spletke, već zato što je to zvučalo dosadno", stoji u tvitu.

Mask nije precizirao da li misli na poziv od ove godine, ali s obzirom da se javio mesec dana pred početak Davosa, zaključak je jasan.

Milijarder ne odustaje od kritkovanja WEF-a, pa je kao odgovor na ceremoniju otvaranja tvitovao: "Kako je Svetski ekonomski forum uopšte stvar?".

Podsetimo, Mask je u žižu javnosti od kako je preuzeo vlasništvo nad Tviterom, a njegove poslovne odluke koštale su ga gubitka od oko 200 milijardi dolara, što ga je načinilo prvom osobom na planeti koja je ikada izgubila tu svotu novca.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>