• 22
 ≫ 

Vučić iz Davosa: "Uradili smo ono zbog čega smo došli"

 ≫ 

Vučić se jutros sastao sa liderima regiona na panelu Diplomatski dijalog

  • 22
Aleksandar Vučić Lajv Svetski Ekonomski Forum Davos Švajcarska

Printskrin: Tanjug Live

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da je delegacija Srbije u Davosu uradila ono zbog čega je došla, a to je predstavljanje naše države kao dobre investicione destinacije. 

Na panelu "Širenje evropskog horizonta" koji se održava u okviru Svetskog ekonomskog foruma on je naveo i da siguran da Srbija neće uskoro postati deo EU i da je pomalo pesimista kada je pitanje mogućnosti ulaska u EU, kao i da je popularnost i poverenje u regionu prema EU opalo.

Kako je rekao, utisak je da je u Davosu prilika da se razgovara o pitanjima o kojima nije prilika svaki dan.

"Zadovoljan sam i ponosan što sam predstavio Srbiju na dobar način. Pokrenuli smo važna pitanja, a jedno od njih je bilateralna saradnja sa Hrvatskom", rekao je on.

"Imao sam niz izvanrednih sastanaka, sa Plenkovićem dobar i otvoren razgovor", dodao je.

Naveo je da je bilo reči o investicijama u Srbiju, naročio sa korejskim investorima.

"Ostaje nam sada još teži posao, da krenemo put realizacije svega dogovorenog".

Vučić se osvrnuo i na raspored sedenja na panelu, a što je bila tema pojedinih medija. Naime, pisanja su o tome da je predsednik izdvojen od ostalih lidera.

"Za razliku od nekih drugih panela gde je jasno bilo napisano ime i prezime gde treba da se sedi, ovde toga nije bilo. Molili su me tri puta da pređem u prvi red, nisam želeo. Komentari takvi, naročito kada imate teške dane pred ozbiljne razgovore, za mene su deo dobre zabave. Nije važno gde sam seo, to je moj izbor. Takođe, uvek mislim da je važnje šta sam rekao, a verujem da sam dobro govorio o Srbiji".

U toku je Widening Europeˈs Horizons panel u okviru Svetskog ekonomskog foruma.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i danas je u Davosu.

Vučić se jutros sastao sa liderima regiona na panelu Diplomatski dijalog na Zapadnom Balkanu, u okviru Svetskog ekonomskog foruma (WEF).

Panelu su prisustovali i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, kao i član Izvršnog komiteta, direktor Svetskog ekonomskog foruma za Evropu, Evroaziju i Srednji istok Mirek Dušek. Skup će moderirati predsednik WEF Borge Brende.

Kasnije, Vučić je saopštio da je imao vrlo korektan razgovor sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem o srpsko-hrvatskim odnosima na marginama foruma u Davosu i izrazio uverenje da će u narednom periodu doći do napretka na planu ekonomije ali i političkih odnosa dve zemlje.

Video: Vučić se sastao sa Lajčakom u Davosu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Schaffhausen 🇨🇭🇷🇸

    19. januar 2023 | 17:17

    Praznim pričama nikad kraja..

  • Nft

    19. januar 2023 | 17:43

    Hehehe vidi se na nekim fotografijama...

  • Filip

    19. januar 2023 | 17:13

    Samo nemoj da uvodis sankcije braci i nemoj da izdas KiM a sedi gde hoces!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>