• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo su limuzine koje ordiniraju po Davosu: Vozači uče 47 stranica uputstava, a evo šta moraju da imaju

B. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Top Alliance", inače, ima samo nekoliko sopstvenih automobila, a luksuzne automobile pozajmljuje prema porudžbinama

  • 0
davos 2024 Foto: Matthias Spicher / imago stock&people / Profimedia

Svetski lideri i kompanije koriste firmu za iznajmljivanje limunzina i šofera "Top Allience", kako bi se vozili kroz Davos tokom Svetskog ekonomskog foruma (WEF), a neki od njenih korisnika ranije su bile i sportske zvezde poput Dejvida Bekama i Ronalda, piše Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Osnivač kompanije sa sedištem u Kriftelu, u Hesenu, jeste Ralf Bitler, dok švajcarska podružnica ove kompanije kojom upravlja njegov sin Tobijas - prevozi političare, biznismene i predstavnike udruženja do centra za konferencije, do hotela, na predavanja i lokacija za ručak.

WEF, inače, okuplja oko 3.000 lidera, menadžera velikih korporacija i predstavnika međunarodnih organizacija. U voznom parku "Top Allience" trenutno se nalazi oko 250 automobila, uglavnom luksuznih, a firma ima 280 vozača i još 50 zaposlenih. Tokom petodnevne konferencije u Davosu, očekuje se da se preko ove kompanije obavi oko 1.800 putovanja.

Usluge njenih šofera koriste različite kompanije, nevladine organizacije i ambasade, a svaki vozač prvog dana dobija priručnik od 47 stranica, u kojem se, između ostalog, navodi da treba da se drže otvorena vrata mušterijama prilikom ulaska i izlaska, kao i da vozači treba da imaju spreman komplet za hitne slučajeve, sa četkicom za zube i donjim vešom ili čak brijačem.

davos 2024 Foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Ko se, gde i kada vozi je poslovna tajna, ali Bitler kaže da je među njegovim mušterijama sve više šefova država, koji u Davos stižu uz veliku pratnju. Kao primer navodi da se predsednik Južne Koreje Jun Suk-Jul prošle godine vozio automobilima ove kompanije, uz pratnju od oko 40 vozila.

Usluge limuzina i šofera su uvek bile dostupne tokom ekonomskog samita u Davosu, jer većina gostiju dolazi u Švajcarsku avionom, ali im je u Davosu potreban automobil kako bi se izborili sa gustim rasporedima tokom foruma. Usluge ove kompanije koriste se od 1991. godine.

"Top Alliance", inače, ima samo nekoliko sopstvenih automobila, a luksuzne automobile pozajmljuje prema porudžbinama. Zbog velikog broja okupljenih u Davosu, iznajmili su ogromnu halu u Cirihu koja je nekada pripadala proizvođaču automobila Tesla, a koja je blizu aerodroma.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>