• 1

Nestalo nekoliko kutija začina koji je skuplji od zlata, posao uništen

Ukrali su kutije i kutije začina, šteta ogromna

  • 1
šafran foto: pixabay.com

Policija traga za dvojicom provalnika koji su iz skladišta u istočnom Londonu ukrali šafran u vrednosti od 50.000 funti (61.825 dolara).

Londonska policija objavila je snimke dvojice osumnjičenih koji su 11. juna uveče upali u skladište i ukrali kutije od 10 kilograma skupocenog začina.

Šafran vredi više od zlata po kilogramu, saopštila je u četvrtak londonska policija, delimično i zbog toga što ga je veoma teško brati. Koristi se u kuhinji i kuvari ga veoma hvale.

- Ovo je način da neko zarađuje za život, i krađa će uticati na njegov posao. Žrtve su ljute i uznemirene. Važno je da se odgovorni uhvate i začin vrati pravim vlasnicima - navodi se u saopštenju policije.

Delikatni začin vekovima se koristi u raznim kuhinjama i u proizvodnji parfema. Šafran je nazvan i "crveno zlato" jer se mnogi oslanjaju na njegovu proizvodnju. Prodaje se i po ceni od 1.500 dolara po kilogramu na zapadnim tržištima.

Video: Deset namirnica koje bi trebalo da prestanete da kupujete ako želite da uštedite novac

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>