• 2
 ≫ 

Na listi čekanja za veganski meni je 15.000 ljudi: Obrok košta više od 300 dolara! U čemu je trik?

 ≫ 

Čak dva kuvara dnevno rade samo na jednom receptu

  • 2
veganska hrana

Foto: Freepik

Zamrzivači i frižideri u kuhinji restorana Eleven Madison Park, u srcu Njujorka, ponovo su napunjeni. Gosti se polako vraćaju, ali ovoga puta ponuda je malo drugačija.

Umesto patki koje vise, sada su u objektu poređane keramičke posude, a svaka je ispunjena "odležalom" cveklom, i ima "zelene listiće" koji štrče. Blumberg piše, "mogli biste pomisliti da ste u cvećari".

Međutim, i dalje je reč o hrani, samo sada više namenjenoj veganima. Ta industrija inače cveta u poslednje vreme, a posebno dominiraju burgeri na bazi alternativa za meso.

U jednom od najpoznatijih svetskih restorana, Eleven Madison Park-u, zapravo postoji i lista čekanja na kojoj je čak 15.000 klijenata, koji žele da vide proces pravljenja veganskog obroka od 335 dolara. Cvekla se, naime, kombinuje sa crnim vinom i kimčijem, tradicionalnim prilogom iz Koreje.

Cvekla se sprema na poseban način: prvo se dehidrira, onda rehidrira, zatim dimi, suši, i naposletku dobija "gumenu", mesnatu teksturu.  Mimo toga, popularno jelo sadrži krastavac, koji se sprema tako da podseća na riblji tatar. Služi se u kombinaciji sa dinjom i avokadom.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by elevenmadisonpark (@elevenmadisonpark)

 

Čak dva kuvara dnevno rade samo na ovom receptu, zbog kratkog roka trajanja svežeg krastavca, koji treba usitniti i pripremiti. Zapravo, za svaki veganski obrok, specijalno osmišljen, potrebno je vreme, a u kuhinji vredno radi 35 do 40 kuvara.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by elevenmadisonpark (@elevenmadisonpark)

 

Kako se dalje navodi, jelovnik EMP-a koji se sastoji od 11 jela, ne pokušava da oponaša meso ili ribu. Ima nekih odstupanja, ali uglavnom se koristi sve navedeno, uz salate, alge, i razne egzotične sastojke.

Video: Veštačka piletina iz američke laboratorije prvi put je servirana u restoranima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>