Ovako ste glasali: Tegla domaćeg ajvara treba da košta više od 700 dinara!

Iako je skoro izjednačen procenat onih koji misle da tegla treba da košta do 700 dinara i onih koji misle da treba da košta više, pobedu ipak odnosi "druga grupa"

Foto: Shutterstock

Pitali smo vas koliko biste platili teglu ajvara i ponudili vam tri odgovora: do 400 dinara (koliko je najčešće u marketima), do 700 RSD (koliko obično košta domaći ajvar) ili više od toga, a vi ste rekli da je ovaj specijalitet od paprika prilično potcenjen u kontekstu cene.

Tačnije, u trenutku pisanja ovog teksta, 36,21 odsto od ukupno 1.643 glasača, smatra da tegla ajvara treba da košta više od 700 dinara, s obzirom na to da sam materijal u startu nije jeftin. Kako su komentarisale iskusne domaćice, kvalitetne i mesnate paprike teško se nalaze ispod 100 i 150 dinara.

Da tegla ajvara ne treba da prelazi cifru od 700 dinara - reklo je 35,55% ispitanika, dok je najmanje čitalaca glasalo za prvu opciju (400 dinara), tačnije 28,24 odsto. 

Jedna naša čitateljka je rekla da ona čak prodaje ajvar po ceni od 800 dinara, te da razmišlja da podigne cifru na 1.000 RSD. Naišli smo i na komentar da "pravi ajvar, od cepkanih paprika, vredi čak i 10 evra". Sve u svemu, i po glasovima i po tome kako ste komentarisali, složili ste se da kvalitetan, domaći ajvar treba dobro da se naplati.

Podsećamo, inspiracija za tekst o ajvaru bila je "pompa", nastala na društvenoj mreži Tviter, kada je jedna korisnica objavila tvit u kojem navodi da prodaje ajvar po ceni od 700 dinara. Većina tviteraša je ocenila da je to preskupo.

Video: Probali smo ajvar vredan 50.000 dolara

(Telegraf Biznis)