Čadež: Nova odluka Kriznog štaba je dobra vest za privredu, ali kupci moraju da poštuju mere

Predsednik PKS podseća da je decembar mesec u kojem kompanije imaju najveći promet u godini, pa će im ovo relaksiranje mera koliko-toliko pomoći da nadomeste pad prometa

Marko Čadež / Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež, pozdravio je današnju odluku Kriznog štaba da produži mere kojima se ovog vikenda omogućava radno vreme trgovcima i ugostiteljima do 20 časova.

- Ovo je dobra vest za privredu, ali apelujem na kupce, prodavce, ugostitelje da striktno poštuju propisane mere zaštite od virusa korona, da nose maske i drže propisanu distancu - istakao je Čadež.

Predsednik PKS podseća da je decembar mesec u kojem kompanije imaju najveći promet u godini, pa će im ovo relaksiranje mera koliko-toliko pomoći da nadomeste pad prometa, koji se u nekim maloprodajama kreće između 50 i 80 procenata.

Podsećamo, Krizni štab je zasedao jutros u 8 sati i doneo odluku da svi objekti rade do 20 časova, što je veliki pomak za njih, jer su prethodnih vikenda bili zatvoreni u potpunosti.

Ipak, veoma je važno da svi građani poštuju propisane mere, kako bi sačuvali svoje, zdravlje svojih porodica, ali i drugih ljudi. Preporuka je da sve što možete - završite onlajn, bilo da je reč o plaćanju računa ili šopingu.

Video: Čadež: Očuvana ekonomska baza, zadržan nivo investicija

(Telegraf Biznis/Tanjug)